in

Pentru prima dată, în Italia se va discuta despre figura marelui intelectual român Nicolae Steinhardt

Pe 30 martie se împlinesc 25 de ani de la moartea lui Nicolae Steinhardt. Asociaţia „Insieme per L’Athos” a organizat, împreună cu Ambasada României de pe lângă Sfântul Scaun, Episcopia Ortodoxă Română a Italieişi Institutul Pontifical Oriental din Roma seminarul cu titlul „Nicolae Steinhardt şi vocaţia libertăţii”.

La eveniment vor participa două personalităţi care l-au cunoscut personal pe Nicolae Steinhard: Preasfințitul Părinte Episcop Siluan şi Abatele Michel Van Parys de la Grottaferata.

Până acum, afirmă preşedintele asociaţiei „Insieme per L’Athos”, Dr. Giuseppe Sergio Balasamà, Steinhardt era cunoscut în Italia prin intermediul cărţii sale, „Jurnalul fericirii”, tradusă de profesorul Gheorghe Carageani, dar niciodată nu a fost organizat un eveniment public în care să se vorbească despre cel care este considerat unul dintre cei mai mari intelctuali români.

Evenimentul va avea loc miercuri, 26 martie, începând cu ora 16, la sediul Institutului Pontifical Oriental, piaţa S. Maria Maggiore nr. 7. Intrarea este liberă.

Nicolae Steinhardt (1912 – 1989) s-a născut într-o familie evreiască. A studiat dreptul, iar în 1936 a obţinut doctoratul în drept constituţional. În 1959 a fost condamnat la 13 ani închisoare, pentru că a refuzat să depună mărturie împotriva lui Constantin Noica, fiind acuzat de „uneltire contra ordinii sociale”. În închisoare s-a convertit la religia creștină ortodoxă, și-a luat numele de fratele Nicolae și s-a călugărit după punerea în libertate, la mănăstirea Rohia.





 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Costul migrației: familii destrămate și copii părăsiți

Deputații au cheltuit pe deplasări externe peste 1,6 milioane de lei