in

Deputatul Aurelian Mihai desființează consulatul de la Roma: „Românii stau în ploaie, frig, pe caldură, uzi, transpirați, nemancați, obosiți, chinuiți…”

In data de 25.03.2014 am adresat o intrerpelare Ministerului Afacerilor Externe(MAE) cu privire la situatia consulatului din Roma aflat departe de centrul orasului in Laurentina.

Situatia imi era impartasita si cunoscuta partial, dar urmatoarele vizite in Roma si chiar la sediul consulatului, m-au determinat sa insist la MAE cu privire la modul in care isi desfasoara activitatea personalul consular, dar si nevointa as putea spune a cetatenilor romani prezenti la consulat cu diverse solicitari!

In a doua vizita in Roma din cele cateva numai in acest an fara a tine cont de cele de anul trecut, am intalnit chiar o familie venita din Bari, care dupa ore de drum erau la modul fizic epuizati, nedormiti, suparati etc. De asemenea era plin de copii, parca se mutase o localitate din tara cu bebelusi, copii, tineri, varstinici, batrani la acel consulat, era ca un mic satuc.

Am formulat o interpelare cu privire la aceasta situatie dupa tot ceea ce oamenii transmit, dar si dupa cele vazute pentru a obtine un punct de vedere si cum tot spun, pentru a determina pe cei care au puterea de decizie pentru a schimba aceasta situatie. NIMIC!

MAE a găsit bani pentru un nou sediu al consulatului de la Madrid, 8.500 euro pe lună. La Roma, consulatul funcţionează într-un garaj

Oarecum acelasi raspuns avand in vedere preocuparea MAE pentru a gasi un nou spatiu destinat activitatii diplomatice din Roma, dar in care nu se precizeaza si cand, data marii schimbari de sediu, acelasi raspuns cum spuneam, pe care l-am primit, il observ recent din partea misiunii diplomatice din Roma, respectiv ambasada tarii noastre, pozitiv ce este drept, dar fara nici un fel de termen, fara propuneri concrete si care suspenda practic orice posibilitate de speranta pentru cei care se adreseaza consulatului din Roma.

Pentru ca este perioada aceasta de vara, in care lucrurile merg si mai incet in tara, voi trimite iarasi o adresa la MAE, in decursul zilei de maine, la premier, presedintele tarii etc.

Oameni buni, nu meritati si nu meritam ceea ce ni se intampla!!!!!!! Nu se poate ca in secolul XXI sa fim tratati ca atare de un stat pe care tot noi romanii din diaspora il sustinem!

Funcţionar român bătut cu bestialitate la Consulatul din Barcelona: „Îţi tai capul”

Faptul ca romanii stau in ploaie, frig, pe caldura, uzi, transpirati, nemancati, obositi, chinuiti pentru plata unor servicii scumpe, in astfel de conditii, discriminati, numai ganditi-va la faptul ca platim pentru acelasi document ceea ce in tara este gratuit! Certificatul de nastere este gratuit, doar cetatenii romani din diaspora platesc si inca mult. Situatia este una intalnita peste tot Roma, Ciudad Real, Almeria, Zaragoza, Castellon, Barcelona, Londra, Paris, Munchen, Lisabona, Sevilla, Viena pretutindeni, dar acest lucru nu inseamna ca asa este si corect!

Dragi compatrioti, eu unul nu cedez, am increderea ca biserica nu a uitat de credinciosii sai, pentru a se ruga pentru binele lor, presa din diaspora va este alaturi, am convingerea ca nici societatea civila nu va ocoli subiectul, opinia publica o formam noi si tot din partea noastra, a acelor care cunosc viata departe de casa va veni schimbarea!

Pentru a confirma cele declarate oarecum de ambasada statului roman, aveti mai jos, in link-ul postat, raspunsul la interpelarea adresata in primavara acestui an! Deja a sosit vremea vacantei si tot nu se intrevede nici o modificare in beneficiul cetatenilor romani in sensul modernizarii atat a spatiului cat si a serviciilor consulare, in general …

http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari.detalii?idi=37897&idl=1

Aurelian Mihai, deputat Europa de Vest

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Şoc şi groază la Terni: Victor Marian Iordache, împuşcat în cap, îngropat în pădure şi acoperit cu var nestins de amantul italian

Scrisoare deschisă URGENTĂ adresată Președintelui și Primului Ministru: „Luați atitudine, situația românilor din străinătate e critică”