in

Deputatul PNL de diaspora, Valentin Făgărășian, solicită posibilitatea înscrierii la vaccinare a cetățenilor români cu domiciliul în străinătate

Interpelare

  • Adresată Domnului Vlad Voiculescu, Ministrul sănătății 
  • De către: Deputat Valentin-Ilie Fāgārāsian, Grupul Parlamentar al Partidului Național Liberal, Circumscripția electorală nr. 43, pentru cetăţenii români cu domiciliul în afara ţării.
  • Subiectul interpelării: Imposibilitatea înscrierii la vaccinare a cetățenilor români cu domiciliul în străinătate 

Stimate domnule Ministru,

În urma sesizărilor primite de la mai mulți cetățeni români din afara granițelor, cu domiciliul stabilit în străinătate, posesori de pașapoarte CRDS, vă transmit faptul că aceștia reclamă imposibilitatea de a se înscrie pe platforma https://vaccinare-covid.gov.ro.

Așadar, posesorii de pașapoarte CRDS, neavând carte de identitate, sunt, la momentul actual, în imposibilitatea de a se programa pentru vaccinarea împotriva Covid-19.

Având în vedere faptul că cei aproximatix 800.000 de cetățeni români cu domiciliul stabilit în străinătate au aceleași drepturi ca toți cetățenii români, iar mulți dintre aceștia se încadrează în etapa a 2-a de vaccinare anti COVID-19, vă transmit rugămintea de a dispune măsurile necesare în vederea îndreptării, cu celeritate, a acestei erori tehnice.

Astfel, vă rog să îmi comunicați în cât timp și sub ce formă se va putea soluționa acestă situație, iar posesorii de pașapoarte CRDS se vor putea programa pentru vaccinarea împotriva Covid-19, pe ”Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19”.

Vă rog să îmi transmiteți răspunsul în scris și în format electronic, la adresa de e-mail: [email protected]

Cu deosebită stimă, Valentin Făgărășian, Deputat

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Elena Udrea, 12 ani de închisoare: „Nici dacă o omoram pe Kovesi, nu cerea DNA această pedeapsă”

Schimbare la conducerea Direcției pentru Relația cu Românii de Pretutindeni: Oana Ursache, noul secretar de stat la DRP