in

Schimbare la conducerea Direcției pentru Relația cu Românii de Pretutindeni: Oana Ursache, noul secretar de stat la DRP

Schimbare la conducerea DRP – Direcției pentru Relația cu Românii de Pretutindeni. În locul lui Ovidiu Burdușa a fost numită Oana Ursache, alianța USR – Plus, membră în cadrul Biroului Național PLUS. În campania electorală pentru ultimele alegeri parlamentare din România a post o prezență extrem de activă pe rețelele de socializare, fiind moderator și organizator a nenumărate dezbateri politice.

Noul secretar de stat la DRP, Oana Ursache (puteți citi CV-ul AICI), este prezentat astfel pe site-ul PLUS:

  • ”Oana Ursache este lector universitar doctor la Universitatea din Alicante, Granada, dar și la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, fiind specialistă în literatură comparată, culturologie, literaturi hispanice, orientale, precolumbiene, arabe, etc. 
  • A coordonat o serie de nouă volume despre corpologia feminină și a publicat numeroase cercetări științifice și este traducătoare de literatura română contemporană. 
  • A organizat în străinătate congrese pe diferite teme, dar și festivaluri, precum: Festivalul Culturii Române și Festivalul Copilăriei România ca teren de joacă, organizat împreună cu Ambasadele României din Spania și din Portugalia și cu sprijinul ICR Madrid. 
  • Atunci când a înființat RO100 Andaluzia, a fost prima femeie care propunea formarea unei comunități locale și prima persoană care propunea o comunitate locală în Spania.”

Iată anunțul pe care Oana Ursache l-a făcut pe pagina sa de Facebook:

Zic să aflați de la mine, nu din Monitorul Oficial! Sunt din nou președintă: prima dată am fost președinta Ligii Studentelor din România – Universitatea din Suceava, în 93. Îți amintești, Dalila Dulgheriu? Era a „studEntelor” ați citit bine! Sunt din 2015 președinta Rețelei de Studii Românești (RIER). De ieri sunt președinta Direcției pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, nume nou pentru DRP, fostul Minister al Românilor de Pretutindeni. Scrisesem o postare luuuuungă, în care îmi povesteam viața și parcursul, dar a trebuit să îl scot pe Igor, the Boxer la plimbare și am prăpădit bunătate de confesiune. Semn divin că nu trebuia să citiți 10 pagini. Vă îmbrățișez cu rugămintea de a feminiza funcțiile, deputatĂ, președintĂ, senatoare, directoare, ministră! Nu e greu. Bariera e în percepțiile noastre. Urnim bolovanul la deal. Cu drag, fireste. Implicați-vă și voi, rogu-vă. Nimeni nu poate face revoluție de unul singur.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Deputatul PNL de diaspora, Valentin Făgărășian, solicită posibilitatea înscrierii la vaccinare a cetățenilor români cu domiciliul în străinătate

Prea Sfințitul Siluan, Episcopul Italiei, despre pandemie: „Da, poți să mori!”