in

DIASPORA ARE CUVÂNTUL, invitație la discuții chiar la GUVERNUL ROMÂNIEI!

Miercuri, 8 iulie a.c., ora 11:00, se va desfăşura prima ediție a întâlnirilor “Românii de Pretutindeni”, un for de discuție privind relația dintre România și românii de peste hotare în contextul globalizării și integrării europene.

În contextul integrării europene și al globalizării, identitatea nu mai este limitată de granițe. Românii care trăiesc dincolo de hotarele României resimt o puternică legătură cu țara, dorința de a contribui la dezvoltarea, bunăstarea și afirmarea locului ei în lume. Pentru România această realitate a determinat creșterea preocupării politice și a atenției acordate acestor oameni.

Locul și rolul românilor de peste hotare a fost recunoscut în toate actele politico-juridice fundamentale ale statului român. În domeniul politicii externe a fost înființat portofoliul Ministrului Delegat pentru relațiile cu Românii de peste hotare, care își desfășoară activitatea în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Acest portofoliu există deja de trei ani. Numeroasele contacte care au avut loc în acest timp, cu personalități și organizații de peste hotare, vizitele desfășurate în comunități au subliniat importanța dialogului în elaborarea politicilor publice care îi privesc pe românii de peste hotare.

Întâlnirile „Români de pretutindeni” își propun să reunească specialiști în politică externă, cercetători, jurnaliști, membri ai societății civile și nu numai, din țară și de peste hotare, orice voce care poate aduce o contribuție în ce privește identificarea unor noi oportunități de acțiune.

Prima ediție a întâlnirilor “Românii de Pretutindeni” se va desfăşura la sediul Ministerului Afacerilor Externe (Aleea Alexandru nr. 31 – 33) Sala Gafencu şi va fi include o secțiune de întrebări și răspunsuri.

Vă rugăm să aveţi amabilitatea de a confirma prezenţa şi de a transmite datele de identitate (nume, prenume, instituţia media, CNP), în vederea asigurării accesului, la [email protected] sau telefon 0741 107 992.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

S-a urcat pe zidul închisorii la Torino: „Sunt nevinovat”

Guvernul României a descoperit Ragusa. Un secretar de stat în vizită în Sicilia