in

Diaspora a ”rezistat” și duminica trecută: 100.000 de români au protestat în străinătate

În toată lumea, mii de români au ieşit să protesteze din nou, duminică 12 februarie, cerând demisia guvernului de la Bucureşti în urma evenimentelor din ultimele săptămâni. Proteste au fost la Paris, Londra, Madrid, Roma, Milano, Torino, Berlin, Stuttgart, Bruxelles, Haga, Manchester, etc. Potrivit ziare.com, au protestat 100.000 de români în străinătate.

În Italia, sute de conaţionali au ieşit în stradă, la Milano şi Roma. În capitala Peninsulei, punctul de întâlnire a fost Piazza dell’Esquilino.

La Milano câţiva conaţionali au protestat sprijinand românii din ţară. „Cine nu sare, nu vrea schimbare”, s-a strigat în timp ce oamenii, printre care şi câţiva copii, săreau.

La Torino s-a făcut un mannequin challenge: românii stăteau nemişcaţi cu afişe în mâna care formau „#Corupţia Ucide”, în timp ce trecătorii îşi vedeau liniştiţi de drum. „În timp ce asistăm la flashmob mai auzeam din comentariile trecătorilor: ‘…e per quello che sta succedendo în România, hai visto le proteste, che bravi!’ (E pentru ce se întâmplă în România, ai văzut protestele, ce tari sunt) „, a relatat o româncă.

Zeci de români s-au adunat în piaţa Trocadero, aflată în faţa Turnului Eiffel din Paris. Cu steaguri şi cu pancarte, ei au scandat lozinci împotriva politicienilor cu probleme penale. „Vrem dreptate. Nu uităm şi nu iertăm”, au transmis cei 400 de români care au protestat la Paris.

Sute de români au ieşit în stradă şi în capitala Belgiei. La Bruxelles, protestatarii au recitat versurile poeziei „Tara mea”, de Ioan Neniţescu.

Ca în fiecare seară de când au început protestele în ţară, şi românii din Londra au ieşit în stradă pentru a-şi striga nemulţumirea.

Şi la Madrid au ieşit românii în stradă cu mesaje foarte puternice. „Da, sunt dac. Niciodată n-am să tac” şi „Opriţi masacrul”, sunt doar două dintre acestea.

În Germania, manifestaţii împotriva guvernului de la Bucureşti au avut loc în Stuttgart și Berlin. Zeci de români au venit cu pancarte şi steaguri în faţa Porţii Brandenburg. „Nu plecăm, rezistăm!”, au strigat în stradă românii care au protestat la Poarta Brandenburg din Berlin.

La Haga, zeci de conaţionali au mărşăluit prin oraş şi s-au oprit apoi în faţa Ambasadei României în Olanda. Ei au înmânat ambasadorului ţării noastre o scrisoare în care cereau demisia actualului guvern.

Şi în Spania, la Logrono, românii au manifestat împotriva guvernului de la Bucureşti.

Un protest a avut loc şi la Manchester, unde mai mulţi români şi-au arătat solidaritatea cu cei din ţară.

„Vrem ordonanţa să protejeze copacii şi pădurile, nu toate uscăturile”, au transmis românii care au protestat la Dublin.

Câţiva români s-au strâns şi la Geneva pentru a susţine România. Şi cei de aici au cântat imnul.

„Jos Guvernul!”, „Nu renunţaţi! Vinovaţii alungaţi”, sunt câteva mesaje transmite de românii care au protestat duminică la Montreal.

Românii care au protestat în Toronto au scris pe zăpadă un mare #REZIST. „De la cap se împute PSD-ul”, scria pe pancarta unui bărbat.

Românii care au protestat la New York au cântat imnul României.

Proteste la Madrid

Proteste în Canada

Ministra Diasporei, despre protestele românilor din străinătate: «Sunt legitime»

Protestele iau amploare în Italia, noi manifestații la Roma, Milano și Torino, contra Ordonanței guvernului Grindeanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Prima interpelare pentru diaspora, prima falsă preocupare: ”Atenție, s-au eliminat taxele!”

Dacă într-o țară occidentală s-ar fi întâmplat așa ceva, și-ar fi dat demisia guvernul?