in

Discurs excepţional al unui copil român în Parlamentul Marii Britanii : «A fost cea mai importantă zi din viața mea»

Discurs excepţional al unui copil român, în Parlamentul Marii Britanii. Victor a ridicat audienţa în picioare, după ce le-a cerut parlamentarilor să aloce mai multe fonduri pentru tratarea copiilor cu probleme de sănătate mintală.

Victor Ciunca, fiul unor români emigraţi în Ţara Galilor, a reprezentat tinerii din Marea Britanie şi Ţara Galilor în Camera Comunelor, unde a ţinut un discurt entuziasmant. Băiatul a cerut parlamentarilor de la Londra să aloce fonduri suficiente pentru încgrijirea copiilor cu probleme de sănătate mintală.

La finalul discursului său, Victor a mulţumit pentru atenţie în limba română şi în limba galeză. Imediat, toţi cei prezenţi în Camera Comunelor s-au ridicat în picioare în urlale, aplaudându-l frenetic pe Victor.

„O extraordinară deschidere a sesiunii din această după-amiază”, a remarcat liderul Camerei Comunelor, John Bercow, el însuși dintr-o familie cu origini românești.

Mama băiatului, Diana Ciunca, a postat pe Facebook discursul fiului ei şi a scris la final: “Victor Ciunca, sunt mândră de tine!”

Mama lui a povestit pentru „Adevărul” cum a ajuns Victor Ciunca în Parlamentul britanic.

Victor are 14 ani şi s-a mutat în Marea Britanie doar de trei ani. Şcoala primară a făcut-o în România şi când a plecat cunoştea engleză la nivelul B1, cunoștințe medii, dar după trei ani de vorbit intensiv, a ajuns să se exprime ca un orator. „Vorbeşte, gândeşte, citeşte, scrie în română”, a ţinut să precizeze mama lui Victor. Băiatul face parte Parlamentul Tinerilor. „El este MYP pentru Cardiff – membru ales în UK Youth Parliament, şi a fost Debate Lead pentru Wales”, explică mama sa.

Victor Ciunca a fost ales ca lider de discurs care să reprezinte şi susţină problemele din Ţara Galilor. Discursul românului a fost aplaudat în urale, în picioare, de către cei prezenţi. „Uimitor, Victor!”, a declarat entuziasmat preşedintele Camerei Comunelor.

9 Noiembrie 2018 a fost, probabil, cea mai importantă zi din viaţa mea. Am învăţat multe şi asta datorită vouă, tuturor celor care aţi crezut în mine. Vă mulţumesc pentru sprijnul acordat!”, a scris adolescentul pe contul său de Twitter.

Român campion în Italia, printre cei mai buni din lume la preparat cocktailuri pe bază de cafea

În Italia, avocatul din oficiu se plătește sau nu? Iată explicațiile detaliate