in

11.000 de doze pentru tigri, dihori, maimuțe și urși, a început vaccinarea la grădinile zoologice

11.000 de doze pentru tigri, dihori, maimuțe și urși, a început vacinarea la grădinile zoologice

În Statele Unite, tigrii, dihorii, maimuțele și urșii primesc 11.000 de doze experimentale ale unui vaccin Covid-19 autorizat de guvernul SUA fabricat de Zoetis.

Primul centru care a început administrarea este grădina zoologică din Oakland (California), unde nu au existat infecții cu SARS CoV-2 la animale.

Covid, primul caz în Italia de varianta engleză la o pisică din Novara. Poate transmite infecția la om?

Mahesh Kumar, vicepreședinte senior Zoetis, Global Biologics, a declarat: „Am început să lucrăm la vaccin după primul caz în Hong Kong, dar la animale de companie nu este necesar”.

În SUA, vaccinarea felinelor, gorilelor și a altor animale a început în aproximativ 70 de grădini zoologice și alte structuri similare, grație donării a 11 mii de doze dintr-un vaccin experimental împotriva Covid.

Vaccinul a fost furnizat de Zoetis, cu sediul în New Jersey, și a primit o aprobare pentru a fi utilizat doar de la Departamentul de Agricultură al Statelor Unite (USDA).

Vaccinul va fi administrat la mai multe specii, în special grădini zoologice, și nu există niciun studiu pe câini și pisici.

Distribuția vaccinului urmează unei cereri din partea grădinii zoologice din San Diego în urma unor cazuri confirmate de COVID-19 în gorile din parcul Safari Zoo din San Diego, relatează o notă a companiei.

Primul care a folosit vaccinul a fost grădina zoologică din Oakland, California, care, spre deosebire de alte facilități din SUA, nu a avut cazuri în timpul pandemiei.

11.000 de doze pentru tigri, dihori, maimuțe și urși, a început vacinarea la grădinile zoologice

Plantigradele, pisicile mari și dihorii vor fi imunizați. „Acest lucru înseamnă o siguranță mai mare pentru animalele noastre – spune dr. Herman, vicepreședinte al serviciilor veterinare ale grădinii zoologice – Am început cu doi dintre tigrii noștri frumoși și vârstnici”.

Siguranță pentru animale

„Înseamnă mult mai multă siguranță pentru animalele noastre frumoase”, a spus dr. Herman.

Grădina Zoologică din Oakland nu a avut cazuri de animale infectate cu SARS-CoV-2, dar instalația a luat precauții extraordinare, a spus dr. Herman, cerând personalului să se distanțeze de animale și să folosească echipament de protecție.

În acest moment, confirmă Dorothee Bienzle de la Universitatea din Guelph, Ontario, „nici SUA și nici Canada nu susțin vaccinarea animalelor. Transmiterea umană a virusului poate fi prevenită prin spațierea și purtarea măștilor. „

„Când primul câine a fost infectat cu COVID-19 în Hong Kong anul trecut, am început imediat lucrul la un vaccin care ar putea fi utilizat la animalele de companie și în opt luni am finalizat studiile noastre inițiale de siguranță, pe care le-am prezentat la Congresul A Health de anul trecut. Deși, din fericire, un vaccin COVID-19 nu este necesar în acest moment la animalele de companie sau la animale, suntem mândri că munca noastră poate ajuta animalele din grădina zoologică cu risc de COVID-19 „, a declarat Mahesh Kumar, potrivit abc.news.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Două noi zboruri zilnice între Bucureşti şi Milano, începând cu 16 august

Perugia, român de 46 de ani găsit mort, în stare de avansată de descompunere