in

Dramele emigrării: după 11 ani în Italia, o femeie refuză să mai vină în țară, soțul o acuză că și-a părăsit familia, pentru un italian

Aparenta bunăstare materială a românilor care iau calea străinătății, pentru a scăpa de sărăcia de acasă, ascunde, de multe ori, drame greu de îndurat. Este și cazul familiei Stamate, din Vaslui, scrie vremeanoua.ro, care și-au povestit problemele la un post tv.

Simona, mama a doi copii, un băiat de 9 ani și o fetiță de doar un an și jumătate, a plecat din județul Vaslui în Italia, la muncă. Acasă, soțul s-ar fi apucat de băut, iar acum, după 11 ani, femeia refuză să mai vină în țară. Soțul o acuză că și-a părăsit familia, pentru un italian.

Bieții copii sunt la mijloc. Emoționant a fost faptul că, în ciuda descrierii urâte, făcute de bărbat, când femeia a intrat prin telefon, s-a putut simți la celălalt capăt al firului, o mamă profund atașată de copiii ei, de familia ei.

Iată ce a declarat tatăl, Costel Stamate, de 49 de ani:

“A plecat în Italia, a luat-o maică-sa. Am lăsat-o și pe ea, pentru viitorul familiei. Când a plecat, acum 11 ani, fata avea un an și jumătate, iar băiatul avea 9 ani. Copii au rămas cu mine și cui mama mea. Ea a mai venit acasă între timp, dar, de la un timp, de 4 ani nu a mai venit acasă. Ea m-a păcălit, că lucrează la o babă și are contract cu baba și nu poate părăsi locul de muncă, dar ea avea pe altcineva, un Italian”, a susținut bărbatul.

Contactată telefonic, femeia a dovedit că nu e nici pe departe așa și că atașamentul față de familia sa e unul puternic.

“Știu că copiii plâng de dorul meu, dar și eu plâng de dorul lor. Eu cu copiii vorbesc în fiecare zi. Le-am trimis bani, cât am avut. Îmi iubesc copiii, dar el, soțul, este foarte agresiv. Am copii frumoși, mari, casa am făcut-o cât de cât. El bea. Am plecat de frica lui. Eu îl iubesc pe bărbatul meu, dar mi-e frică de el, când bea. Și acum m-aș întoarce, dar să știu că pot trăi liniștită”, a spus Simona.

Mii de vasluieni, cu familiile dezbinate

La nivelul județului Vaslui sunt, după cum arate statisticile neoficiale, peste 40.000 de vasluieni, plecați la muncă peste hotare. Puțini sunt cei care și-au luat familiile cu totul peste graniță, ceilalți lăsându-și acasă tot ceea ce au mai drag. “Dacă locuri de muncă nu sunt la Vaslui.. Și dacă salariile sunt atât de mici”, spun cu lacrimi în ochi, cei care pleacă de acasă la muncă, printre străini.

Iată momente din timpul emisiunii:

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Oroare la Ostia, fetiță de 5 ani violată de un român: fusese lăsat de părinți să aibă grijă de ea

la stampa infecţii România

La Stampa, despre explozia de infecţii din ţara noastră: «Situația din România este deosebit de îngrijorătoare»