in

“Duminica migranţilor români”/ Mesaj al PF Patriarh Daniel către românii din străinătate

Creştinii ortodocşi români au sărbătorit pe 21 august- sărbătoare care are loc anual, în Duminica a Xa după Rusalii care coincide cu prima duminică după praznicul Adormirii Maicii Domnului.

Astfel, duminică, în toate parohiile şi mănăstirile, în timpul Sfintei Liturghii au fost înălţate rugăciuni de mulţumire, de cerere şi de ajutor pentru înmulţirea dragostei între membrii familiei plecaţi din România şi cei rămaşi acasă, precum şi rugăciuni pentru călătorie şi bună înţelegere cu cetăţenii ţărilor în care lucrează sau studiază românii plecaţi în străinătate, informează agenţia Basilica.
 

Cu ocazia zilei dedicate românilor din diaspora, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le-a transmis milioanelor de români din diaspora un mesaj intitulat Comuniune românească în vreme de criză economică.

“Rostul principal al Duminicii migranţilor este de-a spori comuniunea și conlucrarea fraternă între românii care muncesc sau studiază departe de ţară şi cei rămași în România, precum și de-a promova o convieţuire armonioasă a imigranților români cu cetăţenii din ţările de adopţie, mai ales acum când în multe locuri din lume criza economică şi spirituală se manifestă prin tensiuni şi revolte de stradă, care se pot transforma în conflicte interetnice şi interreligioase. Pe de altă parte, Duminica aceasta este şi chemarea adresată credincioșilor ortodocși români să-şi intensifice și reafirme fidelitatea față de Biserica strămoşească, de credinţa ortodoxă şi cultura spirituală românească, să cultive unitatea familiei conjugale într-o lume din ce în ce mai secularizată și individualistă.

PFP Daniel a mai cerut românilor de peste hotare să susţină lucrările de construire a Catedralei Mântuirii Neamului, care, "în picturile şi mozaicurile sale, va include icoane de sfinţi şi chipuri are unor locaşuri de cult reprezentative din toate provinciile româneşti şi ale unor comunităţi românești din afara României".

Sărbătoarea a fost instituită în februarie 2009, printr-o hotărîre a Sfântului Sinod.

Citeşte AICI mesajul integral

M.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Raport “Save the Children”/ Fete şi băieţi din România, exploataţi sexual în Peninsulă

Italia- ţara europeană cu cei mai mulţi şomeri sub 35 de ani