in

După 18 ani de Franța, Iosif Căpraru s-a întors în țară și a deschis afacerea „Căprița fericită”

Un român a petrecut 18 ani în Franța, după care a decis să se întoarcă pentru a faceri afaceri în România. Iosif Căpraru, 50 de ani, a lucrat ca tâmplar în Franța. Acasă a schimbat sectorul, apucându-se de creșterea animalelor. Așa a înființat la Ocnița, în Dâmbovița, ferma de capre franceze de rasă, numită „Căprița fericită”.

„Am început această afacere în iulie 2015. Ideea mi-a venit după ce am lucrat 18 de ani în afara ţării. Nu m-am împăcat cu gândul să rămân acolo şi trebuia să fac ceva să ajung la mine în ţară, la mine în comună şi la mine acasă. M-am gândit la mai multe chestii. Prima a fost să cresc vaci de rasă, pentru carne, dar am văzut că mă depăşeşte treaba asta şi ca putere financiară şi ca putere fizică şi atunci m-am mutat la o afacere din acelaşi sector, al zootehniei, dar la o afacere cu capre. ”, a declarat Iosif Căpraru pentru Adevărul.

Ferma se numeşte „Căpriţa Fericită” pentru că  niciun animal nu este destinat tăierii, ci doar pentru înmulţire. Nici laptele nu este destinat comercializării. Aproape toată producţia este consumată de iezi, iar ce rămâne este consumat de proprietari.

„Noi nu vindem animale pentru tăiere, ci doar pentru reproducţie, atât ieduţii cât şi ţapii. Suntem înregistraţi la o organizaţie non-guvernamentală care se ocupă cu evidenţa genalogică a acestei rase de capre. Toate animalele noastre sunt repertoriate acolo, au pedigree, au certificat de atestare a rasei şi vindem doar material genetic. Asta presupune un cost mai ridicat decât dacă am vinde ieduţi de Paşte sau animale pentru carne”, adaugă propietarul.

Toate animalele au nume, precum Serafina, Kimberly, Sofiana, Mihaela, Cherry, Codruţa, Suzana, Sara, Sabrina, Ştefania sau Ştefan. Un exemplar de Alpină Franceză se vinde cu preţuri cuprinse între 200 şi 300 de euro la ferma „Căpriţa Fericită”.

Unde au ajuns banii pentru diaspora. Ce afaceri fac românii care primesc 40.000 de euro din fonduri europene

Afacerist italian care cultivă usturoi în România: «Vă vindeţi ieftin terenurile»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Calabria, furau de la Lidl cu metoda „tricoul rupt”, trei români arestați

Teste anti-alcool la șantierul naval din Genova, propunerea șoc a unui consilier leghist. «Românii beau continuu, bere după bere»