in

Teste anti-alcool la șantierul naval din Genova, propunerea șoc a unui consilier leghist. «Românii beau continuu, bere după bere»

Un test anti-alcool după prânz, pentru muncitorii de la șantierul naval Fincantieri din Genova, unde lucrează și mulți români.

«Locuitorii cartierului s-au plâns că muncitorii ies la prânz, consumă alcool pe stradă și devin agresivi. E nevoie de teste anti-alcool», a propus consilierul pentru Siguranță de la Primărie, Stefano Garassino, supranumit „șeriful din Genova”, membru al partidului Lega condus de Matteo Salvini.

Stefano Garassino și șeful său pe linie de partid, Matteo Salvini

Sindicatele au sărit în aer. „Aceasta este o insultă pentru muncitori, este o provocare inacceptabilă, probabil că testul de alcool ar trebui să fie făcut de anumiți politicieni și de consilierul leghist mai întâi”, a declarat Bruno Manganaro, secretarul general al Fiom Cgil Genova. „Nu este treaba administrației publice modul în care lucrătorii își petrec timpul liber între schimburi. Propunerea lui Garassino nu este demnă, aceștia sunt muncitori care fac o slujbă foarte grea, care au dreptul sacrosanct să mănânce un sandwich și să bea ceva în timpul pauzei de prânz și nu este clar ce rău pot face orașului, construiesc cele mai frumoase nave din lume”. Nu a fost singurul atac.

Dar consilierul Stefano Garassino a precizat că nu a vrut să jignească lucrătorii Fincantieri, ci se referea la lcrătorii din Est, făcând referire în special la români. „Stimă maximă pentru lucrătorii unei companii care dă prestigiu orașului nostru, dar nu putem tolera anumite situații limită, în orice caz, solicitarea noastră de test nu a fost adresată tuturor angajaților, ci în special acelora angajați de companiile în subcontractare, dintre care mulți români și alți lucrători din Europa de Est, care nu mănâncă la cantină, dar în unele cazuri beau continuu, o bere după alta, în piețele din apropierea uzinei „. Potrivit lui Garassino, „componenta italiană a muncitorilor nu a avut niciodată reclamații „.

Primarul orașului Genova, Marco Bucci, a preferat să nu comenteze controversa, precizând că „dacă există probleme în afara șantierului, trebuie să le rezolvăm, am putea să introducem o ordonanță „.

Cotidianul La Repubblica  a stat de vorbă cu mai mulți muncitori în pauza de prânz. Primul intervievat, un român, Romi Petrov, 48 ani, în pauza de prânz, cu o bere Moretti de 66 cl în mână, la 300 metri de poarta șantierului Fincantieri din Sestri Ponente. «Îmi place berea la prânz. Evident, numai o sticlă. Eu lucrez pe schele și nu pot să urc la 100 de metri înălțime dacă am băut prea mult, ar fi periculos.»

Verona, biciclist român accidentat mortal de maşina unui conațional

Avellino, îngrijitoare româncă beată încearcă să abuzeze sexual un bătrân de 83 de ani

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

După 18 ani de Franța, Iosif Căpraru s-a întors în țară și a deschis afacerea „Căprița fericită”

România secolului XXI: un copil de trei ani a murit după ce a căzut în fosa septică a unei şcoli