in

Fadere: „Ponta nu a înțeles nimic din drama pe care o trăiesc românii din afară granițelor”

Nici după ce românii din diaspora l-au sancționat pe Victor Ponta prin votul din 16 noiembrie, acesta nu a învățat nimic. Premierul continuă să facă declarații împotriva acestora. Ultima, cea din cursul zilei de ieri arată încă o dată felul strâmb în care vede relația cu cetățenii din afară granițelor. În cadrul unei conferințe pe tema combaterii sărăciei, Ponta a declarat că soluția bunăstării României ar fi participarea cu câte 10 euro a fiecărui român din diaspora.

Victor Ponta vrea ca românii din diaspora să contribuie la asigurările sociale: „10 euro pe lună de fiecare!”

Despre cine vorbește domnul Ponta? Cine sunt oamenii din diaspora? Pe cine dorește Premierul României sa impoziteze? Cei care au plecat din țara lor dragă, împinși de lipsa locurilor de muncă, lăsând în urmă prieteni dragi, părinți sau chiar copii; cei plecați pentru că în țara lor politicienii au fost mai atenți să-și umple buzunarele decât să creeze locuri de muncă; cei plecați să strângă un ban, pe care de cele mai multe ori îl trimit în țară la copii, părinți, sau rude, pentru ca aceștia să aibă un trăi mai decent.

În ciuda faptului că, după spusele unora, a locuit pentru scurt timp în diaspora, domnul Ponta nu a înțeles nimic din drama pe care o trăiesc românii din afară granițelor. Acest lucru este evident și prin lipsa de reacție la toate demersurile făcute din partea FADERE și a altor asociații, pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care se confruntă românii din străinătate.

Tot așteptăm ca Guvernul României să repatrieze românii decedați care zac prin frigiderele altor țări; tot așteptăm să se reducă taxele consulare; așteptăm ca într-o zi România să fie pregătită să-i primească pe cei care doresc să se întoarcă acasă, iar profesorii și medicii să nu mai paraseasca țara. Și în schimb la ce se gândesc politicienii noștri? Cum să bage mână în buzunarul românilor din diaspora și să le mai scoată 10 euro pe luna. Semănați perfect cu acei români care ne fac de rușine prin orașele Europei, care stau cu mâna-ntinsa, cerșind milă trecătorilor.

Am vrea să vă întrebăm și noi: Așteptați cei 10 euro de la toți românii din diaspora sau doar de la cei cărora le-ați permis să voteze?

Domnule Prim Ministru, ocupați-vă, vă rugăm, de problemele reale ale României! Ocupați-vă de problemele reale ale românilor din țară și din străinătate! Faceți ceva și pentru cel mai mare investitor pentru România: DIASPORA ROMÂNĂ, care trimite în România mai mult de 5 miliarde de euro anual.

„Poate că ar trebui să scădeți din aroganța dumneavoastră și să începeți să țineți cont și de petițiile și de cererile noastre. Dacă ați fi ținut cont de scrisoarea pe care FADERE v-a trimis-o pe 21 septembrie 20014, în care vă arăta foarte clar câte și unde trebuie instalate secțiile de vot în diaspora, la aceata oră erați Președinte al României.”: a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa.

Presa FADERE

Românii din diaspora au trimis acasă mai mult decât investiţiile străine: 4,23 miliarde în 2013. Pe primul loc românii din Italia, cu 925 milioane euro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

CAMPION NAŢIONAL ÎN ROMÂNIA, CRIMINAL ÎN ITALIA / Unul dintre ucigaşii medicului de la Roma, multiplu medaliat în ţară

Reţeta săptămânii: Omletă la cuptor