in

Forumul Românilor de Pretutindeni, participanții ”vor lua lumina sfântă de la PSD”, acuză un consilier liberal

Ministerul diasporei a invitat reprezentanții mediului asociativ românesc din afara granițelor și ai reprezentanților mass-media de expresie românească, de a participa la Forumul Românilor de Pretutindeni, care va avea loc în perioada 4-8 septembrie 2019, în România.

Evenimentul va cuprinde atât dezbateri generale privind românii de pretutindeni, precum și ateliere de lucru privind afirmarea identității culturale și dreptul la educație, oportunități antreprenoriale, integrarea socială și economică a românilor din afara granițelor.

De asemenea, se vor realiza vizite de documentare a unor obiective culturale de importanță privind identitatea românească.

În opinia unor români din diaspora, evenimentul este inutil, pentru care se alocă foarte mulți bani și nu în ultimul rând are rol electoral, ținând cont că peste două luni vor fi organizate alegerile prezidențiale. ”Acești reprezentanți se vor întoarce în Diaspora cu ”lumina sfântă” de la PSD.”, a scris Ovidiu Burdușa, consilier județean la CJ Vrancea, dar rezident la Roma.

Iată întregul mesaj pe care l-a trimis și redacției noastre:

Disprețul PSD față de Diaspora nu are limite! Nici la grosimea obrazului guvernanților și nici la sume de cheltuit aiurea.

În perioada 4-8 septembrie, Ministerul Românilor de Pretutindeni va organiza la București, evident într-o locație luxoasă, o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor din Diaspora. Pentru acest eveniment se vor cheltui nu mai puțin de 150.000 euro, din bani publici, care se vor duce pe cazare, masa, transport, etc. Suma este alocată pentru o sută de persoane, deci, pentru fiecare invitat se alocă in jur de 1.500 euro!

După ce Ministerul Românilor de Pretutindeni din Guvernul Dăncilă s-a făcut de râs la Focșani, la evenimentul co-organizat de CJ Vrancea și dedicat Diasporei, la care a participat un SINGUR diasporean, acum, în prag de alegeri prezidențiale, probabil va trebui să se tragă niște concluzii și să se facă niște sugestii… electorale.

Cum oare se gândesc guvernanții PSD că problemele Diasporei se pot discuta fără românii care muncesc și trăiesc în afară? Cum cred pesediștii că mituind niște reprezentanți ai Diasporei cu cazare luxoasă ar putea avea trecere în rândul oamenilor liberi din afară, cei izgoniți din România de politicile dușmănoase ale PSD? Cum cred cei din Minister că o conferință la hotel poate fi radiografia unei societăți românești aflate în declin demografic, cu o Diasporă numeroasă, dar neascultată de guvernanții pesediști. Aceeasi guvernanți PSD care au ordonat gazarea și lovirea oamenilor veniți la protestul din 2018, care au batjocorit comunitățile de români din afară, numindu-i hoți și curve, și care ne umilesc la petreceri cu lăutari cântând îndemnuri jignitoare.

Însă, cum PSD controlează mereu banii care se dau acestor asociații pentru diferite evenimente în Diaspora, e clar că acești reprezentanți se vor întoarce în Diaspora cu ”lumina sfântă” de la PSD. Oricum, la prezidențialele din toamnă, tot 2,41 % vor scoate.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Chieti, femeie de 32 de ani, înjunghiată de iubitul albanez, salvată de câinele ei care l-a atacat pe agresor

Cremona, tânăr român de 18 ani, accidentat mortal de un pirat al străzii. Șoferul s-a predat după două zile