in

Gabriela Deaconescu, Platforma Imigranţilor Valencia, Spania: «La Congres trebuie să participe persoane care au făcut voluntariat»

Gabriela Deaconescu, 29 de ani, originară din Tg. Jiu, este purtător de cuvânt al Platformei Imigranţilor din Valencia şi preşedinte PSD Valencia.

«Organizarea Congresului românilor de pretutindeni este binevenită pentru a se crea unitatea românilor din Diaspora, pentru a realiza o legătura sigură şi stabilă între românii din Diaspora şi Parlamentul, Guvernul şi Preşedintele României.

În cadrul Congresului, se vor cunoaşte realităţile din fiecare ţară şi se vor putea demara acţiuni comune pentru promovarea României în lume şi rezolvarea la nivel diplomatic a problemelor specifice fiecărei comunitaţi de români din Diaspora.

Printre obiectivele principale cred că trebuie să se numere problemele sociale şi economice ale românilor, precum şi păstrarea identitaţii în diversitatea culturală in ţările de adopţie.

Mi-aş dori să particip şi consider ca data propusă este bine aleasă. Aş vrea să particip pentru a schimba opinii, pentru a invăţa din experienţa celorlalţi participanţi la Congres şi pentru a prezenta problemele şi propunerile românilor din Spania.

Nina Ghiţă, „Sfântul Ştefan cel Mare”, Grecia: «Ar trebui să începem cu un recensământ»

Congresul trebuie să marcheze un moment în care să se simtă că părerile şi opiniile românilor din Diaspora contează. Dacă aş fi „congresman” aş prezenta problemele românilor din Spania şi aş aplica în Spania hotărârile din cadrul Congresului.

Congresman sau nu, îmi voi continua activitatea de voluntariat atât pe plan politic cât si pe plan social si cultural alături de Platforma Imigranţilor din Valencia.

La Congres cred că ar trebui să fie prezente persoane integrate în ţările de adopţie şi care să fie implicate în activităţi ce privesc problemele românilor din Diaspora, persoane care ocupă funcţii importante şi care să vină cu propuneri concrete.

Pentru operativitate, să se facă selecţia pe baza de CV-uri care să fie trimise online unei comisii a Parlamentului. Selecţia să fie făcută pe baza competenţelor fiecăruia, respectându-se Constituţia României şi Legea 299/2007.

În privinţa participării, cred că din fiecare ţară în care sunt comunităţi de români ar trebui să fie prezenţi reprezentanţi, iar comunităţile mari să aibă un număr de reprezentanţi proporţional cu mărimea comunităţii respective.

De asemenea, cred că la Congres trebuie să participe persoane care au făcut muncă de voluntariat si au fost adevăraţi ambasadori ai României în ţările de adopţie, români cinstiţi, oneşti, altruişti şi care s-au implicat activ în comunităţile în care trăiesc.»

Gabriela Deaconescu, Valencia, Spania

Cristi Bucur, Canada: «Alegerile pentru Congres ar fi o ocazie de a experimenta votul electronic»

Laura Hant, „Mihai Eminescu” – Austria: «Votul democratic, criteriul cel mai sigur pentru alegerea reprezentanților la Congres»

Lucian Glass, preşedinte LARG – Germania: «Eu sunt contra personajelor naţionaliste care se bat cu pumnul în piept»

Ministrul Bogdan Stanoevici în vizită la Madrid: „Organizați-vă din timp pentru a trimite reprezentanți la Congres”

Violeta Popescu, preşedinta Centrului Cultural Român din Milano: «La Congres să fie invitaţi şi români din vechea diaspora

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Evaziune fiscală pe spinarea româncelor la Gallarate, 329 de „badante” păcălite

Graţierea lui Voiculescu: În „confruntarea finală”, orice răspuns ar oferi, Victor Ponta ar avea de pierdut