in

Germania, Danemarca şi Marea Britanie vor lucrători români

Dacă începutul de an nu vine cu multe alternative pe piaţa muncii din România, o variantă de angajare pot fi joburile în afara graniţelor. Angajatorii din ţările europene propun peste 80% din locurile de muncă în străinătate destinate românilor, majoritatea regăsindu-se în Marea Britanie şi Germania.

Din cele 16.500 de contracte de muncă disponibile, cele mai multe sunt pentru munci sezoniere, dar şi pentru specialiş ti şi muncitori calificaţi. Peste 16.500 de joburi sunt disponibile peste hotare în acest moment.

Potrivit portalului de recrutare Tjobs, Marea Britanie şi Germania propun cele mai multe joburi vacante – aproape 19% fiecare din totalul ofertei, urmate de Grecia şi SUA. Astfel, în Marea Britanie şi Germania, românii au la dispoziţie 2.434 de joburi vacante, respectiv 2.387 de joburi vacante.

Grecia ocupă locul al treilea ca număr de oferte de angajare, cu aproape 2.000 de joburi, iar în SUA sunt disponibile 1.300 de poziţii.

Pe lângă cele patru ţări, românii se mai pot angaja în alte 32 de state, printre care Franţa, Italia, Spania sau Danemarca. Locuri de muncă vacante se mai găsesc şi pe continentul american (SUA, Canada şi Insulele Caraibe), pe vasele de croazieră, în Asia şi Oceania (Turcia, China şi Noua Zeelandă), Orientul Mijlociu (Dubai, Abu Dhabi, Arabia Saudită şi Afganistan) şi în Africa.

În ceea ce priveşte poziţiile pe care le pot ocupa românii, mai mult de jumătate din oferta totală sunt contracte de muncă sezoniere.

Unul din cinci joburi se adresau specialiştilor şi muncitorilor calificaţi, în timp ce un sfert erau pentru muncitori necalificaţi. Cele mai multe joburi disponibile sunt în turism, hoteluri şi restaurante (peste 5.000 de oferte) şi pentru personal medical şi sanitar (peste 1.200 de joburi).

Totodată, prin reţeaua europeană de recrutare EURES, angajatorii din Germania caută peste 500 de români specializaţi în construcţ ii, gastronomie sau servicii medicale, iar în Danemarca se caută 100 de români care să lucreze în agricultură.

Mai multe detalii pe:

Eures Romania

www.tjobs.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Copii români cu leucemie, trataţi la Pavia

A scăzut preţul locuinţelor în România. Ghidul cumpărătorului