in

Guvernele italian și român au găsit soluția: mai multe infochioșcuri pentru sclavi

Ministrul pentru românii de pretutindeni a avut, în 17 martie, convorbiri la nivelul autorităţilor centrale italiene cu Maria Elena Boschi, ministru delegat pentru egalitatea de şanse în cadrul secretariatului de stat al preşedinţiei consiliului de miniştri, şi cu Vincenzo Amendola, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe şi al Cooperării Internaţionale.

Oficialii italieni au subliniat importanţa şi impactul comunităţii româneşti asupra dezvoltării economice şi sociale a Italiei, având în vedere că aceştia însumează 20 % din totalul imigranţilor în stat. De asemenea, oficialii italieni au asigurat partea română că s-au luat măsuri concrete în ceea ce priveşte problema abuzurilor.

Au fost prezentate elementele noii legislaţii italiene adoptate recent împotriva caporalatului.

Guvernul italian este de acord cu măsurile propuse de partea română: înfiinţarea unui centru de asistenţă pentru persoanele susceptibile traficului şi victimele acestuia şi crearea unei platforme bilaterale („tavola sociale”) la care să participe comitetele mixte regionale din Italia, alături de reprezentanţi ai autorităţilor române. În acest sens, oficialii italieni au propus semnarea unui memorandum interguvernamental.

Totodată, au fost analizate extinderea cooperarii între Ministerele de Interne ale celor două state şi deschiderea mai multor info-chioşcuri care să informeze comunitatea română de pericolele abuzului în muncă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vittorio Sgarbi: «Româncele sunt frumoase, este adevărat, unde e scandalul?»

Românii din Italia, victimele sclaviei moderne: ”Aşteaptă pensia de la statul italian, ca să meargă, în sfârşit, acasă”