in

Guvernul României, demagogie pură la Verona: ”Vom fi oriunde românii din diaspora vor avea nevoie de sprijinul nostru”

Camera de Comerț a României în Italia (CCIRO Italia) a organizat vineri, 12 mai 2017 la sediul Camerei de Comerţ din Verona, un forum economic în colaborare cu Guvernul României, Camerei de Comerţ şi Industrie a României și Alianţa Românilor din Italia, conform unui comunicat al asociației.

În deschiderea forumului, preşedintele CCIRO Italia, Eugen Terteleac a trecut în revista rezultatele activităţii CCIRO Italia: “28 de forumuri economice organizate de CCIRO Italia în perioada 2013-2017, evenimente organizate cu resurse proprii, având ca principal obiectiv promovarea României, promovarea intereselor economice şi oportunităţile investiţionale disponibile pe piaţa investiţiilor din România. Investitorii italieni şi români din diaspora nu au nici un motiv să caute oportunităţi sau facilităţi în alte ţări precum Orientul Mijlociu, China, Africa întrucât acestea din urmă nu pot oferi garanţiile sau facilităţile fiscale pe care România le oferă”.

Preşedintele Regiei de Gunoi Amia Verona, Andrea Miglioranzi a salutat delegaţia română în numele primarului oraşului Verona, Flavio Tosi.

Secretarul de stat de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, a vorbit despre programul Start-up Nation, un program la care pot participa și românii de pretutindeni.

Ilan Laufer a prezentat apoi programul şi activitatea agenţiei InvestRomânia, punând accent în încheiere pe facilităţile şi ajutoarele de stat pe care le pot primi investitorii străini: multinaţionalele care investesc în România sume precum 50 milioane euro pot beneficia de ajutor de stat până la 50%, în funcţie de regiunea în care este amplasată investiţia; IMM-urile pot beneficia de ajutor de stat prin plata salariilor şi a asigurărilor sociale pentru o perioadă de doi ani.

Mircea Drăghici, chestorul Camerei Deputaţilor, prezent la lucrările forumului economic de la Verona, a discutat cu participanţi români şi italieni, având în special o discuţie cu preşedintele Alianţa Românilor, Marius Dogaru, despre participarea şi implicarea civică a românilor din Verona.

“Dacă vom identifica români cu potenţial printre candidaţii la alegerile locale din Verona, vom încerca să contribuim inclusiv cu sprijin politic, atât direct cât şi prin partenerii noştri italieni care fac parte din aceeaşi familie politică” a declarat Mircea Drăghici.

Ovidiu Iane, secretar de stat la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a prezentat, în limba italiană Ministerul Românilor de Pretutindeni şi priorităţile acestuia.

“Personal şi în numele românilor de pretutindeni, vă asigur că nu vom mai accepta ca românii din diaspora să fie batjocoriţi de către instituţii sau angajatori. Este un angajament asumat, vom fi oriunde românii din diaspora vor avea nevoie de sprijinul nostru. Vom denunţa ilegalităţile şi vom încuraja românii victime ale unor abuzuri, să denunţe. Nu mai putem permite ca într-o Europă unită să existe cetăţeni de categoria B. Ministerul Românilor de Pretutindeni, eu personal, vom lupta cu toate instrumentele pe care le avem la dispoziţie pentru a proteja românii din diaspora” a declarat Ovidiu Iane.

Adrian Marinoiu, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului a purtat mai multe discuţii cu reprezentanţi ai mediului de afaceri prezenţi şi cu reprezentanţi ai asociaţiilor româneşti cu privire la dialogul cu Guvernul României prin intermediul Secretariatului General al Guvernului. “Românii din diaspora pot veni către guvern cu propuneri de proiecte, acte normative şi prin intermediul Secretariatului General al Guvernului” a declarat Adrian Marinoiu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

«Vreau banii mei munciți». Un român din Berlin se luptă de trei ani cu o firmă uriașă pentru a-și primi salariul

Ministrul Diasporei, acuzat de indiferență în cazul bebelușului mort la Lucca. Interpelare în Parlament: ”Care sunt motivele lipsei de reacție?