in

Ministrul Diasporei, acuzat de indiferență în cazul bebelușului mort la Lucca. Interpelare în Parlament: ”Care sunt motivele lipsei de reacție?

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud (nu de diaspora!), Cristina Iurișniți (foto), a depus o interpelare în Parlamentul României prin care solicită ministrului pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac, să ofere sprijin familiei Arseni, rezidentă la Lucca în Italia, care se luptă să facă lumină în cazul morții bebelușului lor de 5 luni și jumătate. De asemenea, Iurișniți cere ministrului să explice motivele care au stat la baza lipsei de reacție a autorităților naționale în acest caz” și cere măsuri concrete.

Părinții denunță dezinteresul autorităților italiene în fața unui posibil caz de malpraxis. Parlamentarul solicită un răspuns oficial, în scris, până la data de 9 iunie.

Iată textul interpelării, depusă la parlament în data de 15 mai a.c.:


Stimată doamnă ministru,

Presa relata de curând situația dramatică a familiei Arseni, din Italia, al căror copil de naționalitate română, în vârstă de șase luni a murit din cauza indolenței și nepăsării medicului pediatru, care a refuzat să asigure consultul medical de specialitate sugarului, în urma solicitărilor repetate făcute de părinții acestuia, motivând că administrarea unui singur paracetamol este suficientă pentru a trata febra de 39,5 a copilului.

În urma tragicului eveniment, familia depune toate eforturile necesare pentru sancționarea erorii medicale apelând la procuratura italiană, care până în acest moment nu a demarat ancheta cuvenită, inclusiv avocatul Gabriele Dallara, care acordă asistență juridică benevolă familiei își manifestă public surprinderea și neliniștea privind implicarea autorităților în soluționarea acestui caz.

Având în vedere acuzațiile de malpraxis și plângerea penală pentru ucidere din culpă îndreptate împotriva medicului pediatru, dar și slaba implicare a autorităților italiene în soluționarea cazului, vă solicităm să ne comunicați punctual motivele care au stat la baza lipsei de reacție a autorităților naționale în acest caz și când veți intreprinde demersuri concrete pentru întrajutorarea familiei Arseni.

Vă mulțumesc pentru colaborare!

Solicit răspuns în scris.

Deputat Cristina Iurișniți


Reamintim cazul:

Copilul unei familii de români din Lucca, în vârstă de cinci luni și jumătate, a murit în brațele părinților după o noapte de agonie, cu febră 39,5. Diagnosticul oferit de medicii spitalului Versilia (Lucca), unde a fost transportat copilul, a fost de meningită. Cu o seară înainte părinții contactaseră pediatrul, care, deși a fost informat că micuțul avea febră foarte mare, nu vine să îl consulte și nici nu spune părinților să îl ducă urgent la spital. ”Ne-a recomandat să îi dăm copilului un partacetamol. Atât, nimic altceva. Dimineată, la ora 7, copilul era mort”, ne-a povestit cu vocea tremurândă tatăl micuțului Valentin.

Citiți articolul complet publicat de Gazeta Românească

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Guvernul României, demagogie pură la Verona: ”Vom fi oriunde românii din diaspora vor avea nevoie de sprijinul nostru”

Imagini strâmbe la ministerul diasporei…și nu doar atât