in

Și germanii cer noi restricții pentru imigranții români și bulgari

Autorităţile oraşului german Ofenbach am Main au cerut noi reguli pentru imigranţii din Bulgaria şi România, precum şi asistență în combaterea afluxului de imigranţi din aceste două ţări.

Măsura autorităţilor germane vine după ce numărul de bulgari care primesc ajutoare sociale sub programul Hartz-IV în oraşele Frankfurt şi Offenbach am Main a crescut de două ori în ultimul an, informează agenţia Focus.

Administraţia locală din oraşul german din vestul Frankfurt-ului a dat exemplul alocaţiilor pentru copii drept problema principală. Experţii au spus că există cazuri în care părinţii au cerut ajutoare sociale pentru copiii lor care nici măcar nu trăiesc în Germania.

Offenbach am Main este unul dintre cele 15 oraşe germane care au făcut un apel pentru ajutor în problema imigranţilor.

Din 2007, de când Bulgaria şi România au aderat la UE, tot mai mulţi oameni din cele două ţări balcanice ajung în Germania. Începând cu luna ianuarie 2014, însă, imigranţii romani şi bulgari vor fi îndreptăţiţi să ceară şi ajutoare sociale, odată cu ridicarea restricţiilor impuse forţei de muncă din aceste două ţări balcanice, iar germani acuză că aceste cheltuieli sociale vor împovăra şi mai mult casieriile locale.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Simona Farcaș, președintă de asociație la Roma, a devenit contesa Cruciani Baglioni

Sardegna, molotov contra unei familii de români