in

Simona Farcaș, președintă de asociație la Roma, a devenit contesa Cruciani Baglioni

Simona Farcaș, cunoscută în comunitate ca președinta asociației Italia-Romania Futuro Insieme (Irfi onlus) din Roma, este contesă, începând cu data de 10 noiembrie, data când s-a căsătorit cu alesul inimii ei, contele Fernando Giulio Crociani Baglioni. Nunta a fost oficiată la bazilica Sant’Apollinare din apropiere de piața Navona. Simona a primit un inel cu însemnele familiei.

Într-un material publicat de cotidianul „Il Tempo”, în paginile dedicate vieții mondene de la Roma, se spune: «Rochia miresei va semăna puternic cu cea purtată de Donna Isabel de Castro Curvelo de Herédia când în 1995 s-a căsătorit cu Dom Duarte Pio de Braganza, pretendent la tronul Portugaliei.


Flori de portocal astăzi pentru contele Fernando Giulio Crociani Baglioni și Simona Cecilia Farcaș, una dintre exponentele maxime ale comunităților românești și moldovenești în Italia, lingvistă și internaționalistă inspiratoare a asociației „Italia-Romania Futuro Insieme” și a multe alte inițiative pentru integrarea comunităților carpatico-danubiene și balcanice.

Cuvântul „da” a fost pronunțat în Bazilica din Sant’Apollinare în cadrul unei slujbe solemne (ora 11), în rit roman, oficiată de mons. Pedro Huidobro Vega, stareț al bazilicii și profesor la Universitatea Santa Croce. Mirii vor fi sărbătoriți de nobili, diplomați și academicieni, înalți gradați ai Forțelor Armate și exponenți ai tradiționalismului catolic. Pentru bărbați fracuri, însoțite de decorații pentru cei care fac parte din ordine cavalerești. După, recepția la Antica Biblioteca Valle.

Printre invitați, principii Domenico Napoleone Orsini, Carlo Massimo, Ernesto Liccardi Medici, Danilo Moncada di Monforte, Alberto Giovanelli, Elettra Giovanelli Marconi. Apoi Excelența Sa profesorul Gunar Riebs, consulul Slovaciei în Belgia, Excelența Sa Arhimandritul Simeone Catsinas de la Sacra Arhiepiscopie Ortodoxă a Italiei și Maltei, amiralul Mario Mancini, generalul de la Arma, Riccardo Amato, deputații Marco Scurria și Riccardo Mastrangeli, colonelul Stefano Marsili, marchizul Carlo Incisa di Camerana, marchizul Federico Gomez Paloma, contele Andrea Lignani Marchesani, baronii Antonio Lazzarino de Lorenzo și Roberto Jonghi Lavarini.»

Absolventă a Facultății de Litere și Filosofie, Simona C. Farcas, 36 de ani, din anul 2006 președinta asociației Irfi Onlus cu sediul la Roma, a avut intenția de a candida, în 2008, pentru Camera Deputatților, in colegiul diasporei. A renunțat, nereușind să adune numărul necesar de semnături pentru depunerea candidaturii.

Potrivit blogului crocianibaglioni.wordpress.com, familia Contelui Crociani Baglioni este o familie nobilă antică din Ducatul Spoleto, cu o genealogie documentată care ajunge la Ser Simone, căpitan al Republicii din Norcia, sec. XV.

Simona, cum a fost nunta?

«Am fost deosebit de impresionată de prezența la biserică și la ieșire. Sute de persoane, toate încântate să ne felicite. S-a dansat și o horă românească, în haine populare românești. A fost dovada clară că soțul meu îmi respectă originile și tradițiile țării natale. Aș mai adăuga că printre cele opt perechi de nași pe care le-am avut a fost și prof. Antonio Momoc, de la Universitatea București și deputatul Riccardo Mastrangeli. Apoi prof. Dr. Rodolfo Ricottini, avocatii Pasquale Landolfi și Francesco Scardaccione, prof. Cristina Mandosi.”

Care este sentimentul care vă leagă cel mai mult?

«În afara sentimentului de dragoste, pe noi ne-a unit și respectul față de valorile care ar trebui parcă mai mult promovate în actuala societate. {i aici mă refer la religie, familie și dragostea de patrie. Noi vom apăra mereu principiile familiei tradiționale și vom promova valorile sale. Este unul dintre lucrurile care ne-au unit.

Am să vă povestesc și o întâmplare mai deosebită, care pentru soțul meu a avut o semnificație importantă. El este un nobil dar totodată un istoric, un heraldist. A scris cărți de istorie, de heraldică și a fost mereu un pasionat de nume și semnificația lor. Întorcându-ne puțin în timp ajungem la străbunicii lui, Simone Cruciani și Cecilia Baglioni. Doi nobili care au trăit în secolul al XIX-lea, iar când ne-am cunoscut și a aflat că prenumele mele sunt Simona și Cecilia a făcut imediat legătura cu cele ale străbunicilor săi. Faptul că eu aveam ambele prenume l-a considerat un semn pozitiv, de bun augur.»

Ce cadou te-a bucurat cel mai mult?

«La cununie am primit un inel cu însemne ale familiei. Semnificația acestui inel este aceea de a duce mai departe valorile morale, creștine și religioase pe care familia soțului meu le-a apărat de-a lungul timpului.»

Unde veți petrece luna de miere?

«Luna de miere o vom petrece în Țara Sfântă. Vom merge în Israel și Palestina, iar această, hai să spunem, vacanță va însemna de fapt un „pelerinaj al sufletului”. Buchetul de flori de la nuntă îl voi lăsa la unul din locurile sfinte și una dintre ideile noastre este aceea de a ne ruga pentru liniștea și prosperitatea țărilor noastre, România și Italia.»

Ai vrut în 2008 să candidezi la alegerile politice din România. Te vei mai implica în politică?

«Da, a existat o implicare a noastră în politică. Eu, din câte știți am avut contacte cu partidul radical, chiar mi se propusese să candidez la alegerile europarlamentare în Italia, dar am refuzat. Au fost câteva principii cu care nu am fost de acord. Se contraziceau cu anumite valori de care vă spuneam mai devreme, familia, patria, religia. Pe viitor, vom vedea.»

Te vei implica în continuare în voluntariat?

«Vreau să mă implic cât mai mult în asociaționismul bazat pe voluntariat. și mi-aș dori să întâlnesc în demersul meu persoane pozitive, să existe o atmosferă de voie bună, fără invidie, bârfă, unite doar pentru a promova acțiuni care să ajute persoane sau să promoveze idei constructive.»

Ce părere are soțul tău despre România?

«Soțul meu iubește foarte mult România. Avem în județul Iași o casă și un teren pe care dorim să le dezvoltăm și să le considerăm ca o adevărată reședință. Sigur că mă voi întoarce mereu în țara mea natală, nu-mi voi uita niciodată rădăcinile. În ultimele vizite am fost foarte des în Bucovina, o zonă pe care o iubim foarte mult amândoi, acolo unde am fost mereu primiți în mod deosebit.»

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pleacă românii din Lombardia

Și germanii cer noi restricții pentru imigranții români și bulgari