in

Insurecție în America, Jake Angeli, de origine italiană, este „șamanul” care a condus asaltul asupra Congresului de la Washington

Se numește Jake Angeli, 32 de ani, italio- american. El este șamanul care a condus asaltul asupra Congresului.

Este unul dintre cele mai cunoscute personaje ale protestelor lui Trump din ultimele luni – imposibil să treacă neobservat, fără cămașă, purtând o piele de bizon. Jake Angeli este membru al QAnon, mişcare conspiraţionistă.

El a demonstrat deja în Arizona împotriva „alegerilor furate”, este un adept al teoriilor conspirației potrivit cărora lumea este condusă de o rețea secretă de dușmani pedofili ai lui Trump, iar ieri a fost văzut în fruntea unei echipe cu steaguri confederate care a pătruns în „centrul sistemului”, scrie Corriere della Sera.

America este în stare de șoc, după ciocnirile de la Washington și atacul asupra Congresului SUA.

Patru persoane au murit în ciocnirile din 6 ianuarie de pe Capitol Hill, în timp ce au fost rănite 13. Una dintre victime este o femeie simpatizantă a lui Trump, fostă membră a forțelor aeriene. A fost împușcată de unul dintre ofițerii de poliție din Capitol Hill, în timp ce sute de militanți au asaltat clădirea Congresului.

La Washington tensiunea rămâne ridicată. Poliția a recâștigat controlul asupra capitalei, arestând peste 50 de militanți. La Washington s-a declarat aseară stare de asediu, pe străzi au fost doar soldați și patrulele poliției.

Trump a făcut un apel la susținătorii lui, să renunțe la proteste și să meargă acasă, dar nu și-a recunoscut nici acum înfrângerea, susținând că „alegerile au fost furate”.

Trump va rămâne în funcție până la ora 12.00, pe 20 ianuarie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Verona, muncitor român de 54 de ani, găsit mort în pivniță de către partenera sa

tricolor sua

Tricolorul românesc, fluturat la marșul de susţinere al lui Donald Trump