in

Klaus Iohannis vrea să premieze diaspora cu mai mulți parlamentari: ”Îmi doresc ca ei să fie mult mai bine reprezentaţi”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Cotroceni, că va avea discuţii cu liderii politici pentru a creşte numărul parlamentarilor care reprezintă diaspora. În prezent, doar doi senatori și patru deputați reprezintă diaspora în Parlament.

„Am avut cu ocazia acestor alegeri prezidenţiale surprize dintre cele mai plăcute în ceea ce priveşte votul în diaspora. La primul tur s-a atins un record, record care a ţinut două săptămâni. În turul doi s-a atins un nou record. Şi, cum avem deja, practic, un milion de votanţi în diaspora, eu îmi doresc ca ei să fie mult mai bine reprezentaţi în Parlament. Şi voi avea discuţii cu liderii politici, cu partidele pentru a creşte numărul parlamentarilor care reprezintă diaspora, care, iată, şi acest lucru ne bucură”, a declarat Klaus Iohannis.

Încă de duminică seara, mai mulți lideri PNL, USR, PMP au vorbit despre necesitatea creșterii numărului de parlamentari pentru diaspora.

De altfel, USR a depus încă de anul trecut o inițiativă legislativă prin care vizează majorarea numărului de parlamentari pentru diaspora, de la 6, câți sunt în prezent, la 14. Principalul argument al USR este că românii din afara granițelor țării sunt mult subreprezentați.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ziua Națională a României sărbătorită la Vasto, eveniment dedicat aniversării a 30 de ani de la Revoluția română din 1989

Fost ofițer de poliție, supărat pe Diaspora: ”Nu ne dați lecții de moralitate!”