in

Ziua Națională a României sărbătorită la Vasto, eveniment dedicat aniversării a 30 de ani de la Revoluția română din 1989

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Asociaţia Vocea Românilor din Vasto și Asociația Decebal din San Salvo organizează pe 30 noiembrie 2019 un eveniment dedicat aniversării a 30 de ani de la Revoluția română din 1989. Manifestarea va avea ca invitați  pe jurnalistul Giuseppe Tagliente și pe mediatorul cultural Daniela Foșalău, care vor face o incursiune în istoria recentă a României și vor evoca momente din timpul evenimentelor petrecute în decembrie ’89.

Un reprezentant al Ambasadei Romaniei din Italia va transmite mesajul E.S. domnul George Bologan, ambasadorul României la Roma, și va vorbi despre importanţa pentru români și pentru România a zilei de 1 Decembrie 1918, Ziua Marii Uniri, precum și despre consecințele Revoluției române din decembrie ’89 asupra căderii regimului comunist în Europa.

Momentele artistice vor fi prezentate de către copiii şi profesorii de la Școala Românească din Vasto.  Manifestarea se bucură de Patronajul Primăriei oraşului Vasto, al Primăriei orașului San Salvo și al Ambasadei României în Italia.

Vor fi prezenţi primarii oraşelor Vasto și San Salvo, Francesco Menna și Tiziana Magnacca, membri ai Consiliului Local Vasto  şi San Salvo, precum și alte asociaţii românești și italiene din Regiunea Abruzzo.

Vă aşteptăm cu drag la Vasto, pe 30 noiembrie, orele 18.00, la Sala Pinacoteca – Palatul D’Avalos, Piazza L.V.Pudente,  pentru a sărbători împreună Ziua Națională a României.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cutremur cu magnitudinea 6,4, resimțit și în Puglia. Cel puţin şapte morți și 150 de răniți

Klaus Iohannis vrea să premieze diaspora cu mai mulți parlamentari: ”Îmi doresc ca ei să fie mult mai bine reprezentaţi”