in

”M-aș întoarce ACASĂ pe jos, chiar și ducând cu mine tot ce am agonisit aici în străinătate”, apelul unui român din Italia

Inspirat de campania agenției Diaspora Azi – APDA, Marius Dogaru, 46 de ani, rezident la Valeggio sul Mincio (Verona), membru fondator al mai multor asociații românești din Italia, printre care ”Alianța Românilor” și ”Dacii și Romanii”, a postat pe pagina de facebook un mesaj în care dă vina pe politicienii din România pentru lipsa condițiilor necesare repatrierii milioanelor de români plecați în străinătate.

”M-aș întoarce ACASĂ pe jos, chiar și ducând cu mine tot ce am agonisit aici în străinătate”, scrie el la începutul textului. ”Ce poate găsi un Diasporean în țară, ca să fie determinat să se întoarcă acasă?”, se mai întreabă însă Marius Dogaru în textul postat pe Facebook.

Iată postarea integrală, însoțită de o fotografie sugestivă:

”Emigrez în România…!

Da, dragi prieteni, m-aș întoarce ACASĂ pe jos, chiar și ducând cu mine tot ce am agonisit aici în străinătate dacă aș vedea că cei puși să conducă Țărișoara noastră, România, ar tenta să facă ceva pentru oamenii de rând care din punct de vedere politic și democratic sunt majoritari!

Nu, domnilor, suntem ținuți cu capul plecat și preocupați de ziua de mâine! În momentul de față suntem neglijați, suntem un număr care este bine să fie ținut în neștiință și folosit o dată la doi ani pentru votul lor și atât. Cu toții promiteți „marea cu sarea” după care dați vina unul pe altul că nu puteți respecta ceea ce ați promis și o puneți în așa fel încât victimele (cetățenii) spun „vai săracii…”.

Nu, domnilor, se promit lucruri care nu se pot realiza dar face bine urechii!!! Ce poate găsi un Diasporean în țară ca să fie determinat să se întoarcă acasă?  

Da, știu că aveți o alternativă la cei care părăsesc țara…chinezii… muncesc mult pe bani puțini…dar gândiți-vă că dacă vă faceți bine treaba, noi ne putem întoarce ACASĂ!”

Contactat, Marius Dogaru ne-a răspuns întrebării campaniei APDA:”Ce credeți că ar trebui schimbat în România pentru ca românii din diaspora să se întoarcă”

”Problemele sunt multe, dar toate se referă la siguranța familiei: un salariu care să asigure necesitățile unei familii, învățământul care la ora actuală este unul mediocru în Europa, sistemul de sănătate să nu aibă nicio influență de clasă socială și să nu fie condiționat de instituțiile farmaceutice, dezvoltarea infrastructurii de autostrăzi și căi ferate, parcuri industriale în jurul orașelor și nu în ultimul rând respectarea legilor de către toți cetățenii fără restricții sau influențe politice! Cu alte cuvinte, să fie respectată Constituția României!, ne-a răspuns el.

(A.R.)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Parlamentul italian ar putea fi ales și de români! Plan șocant: vot politic numai cu rezidența

Aeroportul Orio, Bergamo, descoperire macabră în bagajele unor italieni care se întorceau din România: peste 1100 de păsări moarte