in

MAE: În 2014, cele mai multe decese ale cetățenilor români aflați în străinătate s-au înregistrat în Italia

Numărul deceselor de cetățeni români aflați în afara granițelor țării, în anul 2014, se ridică la 1.339, din care 40% au fost repatriați. Numărul cetățenilor români din afara granițelor supuși unor măsuri privative de libertate, arestați preventiv sau aflați în executarea unor pedepse cu închisoare la care au fost condamnați prin sentințe definitive, este estimat la 13.000, potrivit unei statistici realizate de către Departamentul Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), scrie Agerpres.

Sursa citată precizează că din cei 13.000, 10.220 se află în această situație în Uniunea Europeană.

„Principalele delicte pentru care au fost reținuți/arestați cetățenii români, pe parcursul anului 2014, sunt furt, trafic de droguri, prostituție, fraude bancare și violență domestică„, arată sursa menționată.

Cele mai multe cazuri de arestări cu cetățeni români implicați s-au înregistrat în Italia, apoi Germania, Spania, Austria și Marea Britanie.

O altă statistică vizează numărul minorilor de cetățenie română repatriați în 2014. Conform datelor de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, pe parcursul anului 2014 au fost repatriați 103 minori, cei mai mulți din Spania (25 de persoane), apoi din Italia (15), Ungaria (10), Marea Britanie (9) și Franța (8).

În ceea ce privește numărul deceselor de cetățeni români aflați în afara granițelor țării, acesta se ridică la 1.339, din care 40% au fost repatriați.

„Această cifră nu reflectă, însă, totalul deceselor cetățenilor români survenite în străinătate, întrucât în numeroase cazuri defuncții sunt înhumați sau incinerați în străinătate, iar familiile acestora nu solicită înscrierea certificatelor de deces străine în registrele de stare civilă române la misiunea diplomatică sau oficiul consular. Conform statisticilor Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, media anuală a deceselor cetățenilor români, survenite în străinatate este de fapt de 2000-2500”, punctează MAE.

În 2014, cele mai multe decese ale cetățenilor români s-au înregistrat în Italia (442), Germania (295), Spania (155), Franța (128).

Ministerul de Externe, sistem informatic consular de 50 de milioane de euro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Calabria, l-au bătut pe un conaţional şi i-au violat iubita, doi arestaţi

Eugen Tomac: Propun zece deputaţi şi cinci senatori pentru diaspora