in

Manager în Londra la 22 de ani: Lucian a luat-o de două ori de la zero, în Italia şi în Marea Britanie

La doar 22 de ani, Lucian Neagu conduce propria companie de IT în buricul Londrei, dintr-un birou aflat în Mayfair. Tânărul a început să muncească în domeniu când avea doar 13 ani, a plecat în Italia la 17 pentru a-şi face părinţii mândri de el, iar acum, 5 ani mai târziu, când poate spune deja ca are o carieră de succes, se gândeşte să investească în România.

Aventura tânărului în domeniul IT a început la 13 ani. În mai puţin de patru ani a reuşit să-şi facă foarte mulţi clienţi în ţară, care îi ofereau „un statut financiar destul de bun pentru traiul din România”.

Nu s-a mulţumit însă cu succesul de acasă şi a plecat în Italia la 17 ani, pentru a scăpa de „corupţia din ţară” şi de „anturajele proaste” în care a intrat. A vrut „o schimbare în viaţă” dar şi să îşi facă părinţii fericiţi şi aşa a ajuns în Peninsulă, unde a stat aproape un an. „În Italia am fost la şcoală, am muncit pentru o companie de telefonie mobilă şi internet, la Wind InfoStrada, ca tehnician, mi-am făcut foarte mulţi clienţi privaţi şi ajungeam căteodată să nu fac faţă comenzilor. O serie de împrejurări şi ocazia de a veni la Londra m-au făcut să renunţ la tot ce construisem acolo şi să merg mai departe. Din nou am rupt toate legăturile cu toată lumea şi am început o viaţă nouă. De la zero”, îşi începe povestea Lucian.

Lupta pentru acte
„Am ajuns în Anglia pe 14 Septembrie 2008, mai mult accidental şi mi-a plăcut încă de la început viaţa de aici. Era dimineaţă, foarte înnorat şi întunecos, dar călduţ – vremea mea preferată. Londra a sunat bine pentru mine, oraş mare, metropolitan. De când eram mic mă uitam la pozele din cartea de engleză şi îmi doream foarte mult să ajung aici şi iată că peste ani visul meu a devenit realitate”, spune tânărul.
Regatul însă nu l-a aşteptat cu braţele deschise, îşi reaminteşte acesta.

„Ştiam drepturile românilor pe dinafară, ce şi cum trebuie făcut pentru a obţine actele şi pot spune că am ajutat foarte mulţi români să le obţină. Eu, însă, mi-am făcut cel mai greu rost de ele, pentru că am fost de foarte multe ori respins. A trebuit sa devin student la un moment dat ca să-mi pot obţine cardul galben şi iarăşi am fost respins, pentru că aveam prea multe absenţe. Au vrut chiar să mă exmatriculeze. A trebuit sa plătesc şcoala doi ani la rând până am reuşit şi mi-am luat diploma la Cambridge cu gradul Excelent Star”, spune managerul.

„Am primit 600 de lire bacşiş de la un angajat al prinţului Khalid”

După ce a reuşit să înlăture impedimentul cu care au de-a face toţi românii care vin în Anglia, Lucian a început să pună bazele companiei ItForLondon. La început a lucrat ca expert IT pentru o firmă de amenajări interioare. Aici a fost promovat rapid, devenind manager de proiecte şi „mâna dreaptă a şefului”, iar în scurt timp şi-a dezvoltat reţeaua sa de clienţi,  fapt ce l-a motivat să-şi deschidă propria afacere.

Acum lucrează printre alţii pentru parlamentari britanici şi pentru şeicii Qatarului.
„Afacerea mea se axează cel mai mult pe companii de Real Estate si Property Management şi totodată am mulţi clienţi (home users) care locuiesc în zona Mayfair şi împrejurimi. Printre ei se numără şi familia regală a Qatarului.
Pot spune că am avut de-a face faţă în faţă cu Sheik Khalid, primul născut, care o să fie moştenitorul tronului. Am primit chiar şi bacşis odată, când un angajat al prinţului Khalid, care a fost foarte mulţumit cu ce am făcut, mi-a dat 600 de lire”, povesteşte mândru Lucian.
Dincolo de celebrităţile pentru care lucrează, clienţii de care e cel mai ataşat şi mândru că-i are în portofoliu sunt doi suedezi care între timp i-au devenit prieteni şi mentori.

„Cei mai buni clienţi i-am făcut în ultimul an, sunt doi suedezi, Joacim Thomson si Staffan Bulow, care sunt ca şi taţii mei. Ei sunt a doua mea familie, ei m-au ajutat moral şi mi-au oferit un birou în Mayfair (în care sunt şi astăzi) şi m-au susţinut să-mi dezvolt reţeaua de clienţi.”

Sprijin pentru România

Cu toate că are aproape tot ce-şi dori un tânăr din punct de vedere profesional, Lucian nu are de gând să se oprească aici. Vrea sa-şi dezvolte mai mult compania din Londra şi chiar să investească în ţară.

„Mi-aş dori foarte mult să devin o companie de IT care acoperă foarte multe domenii pe acest domeniu şi să am propriul meu produs, care să fie vândut ca şi abonament lunar sau anual. ~n plus, vreau să investesc şi în ţară pentru că eu cred că orice mic ajutor al nostru, al românilor din diaspora, este binevenit pentru a ajuta România să se dezvolte economic.Aici am pe mână multe tehnologii care nu sunt acasă si cred că ar fi un mare succes pentru mine dacă aş reuşi să încep un proiect în ţară”, spune tânărul.

„Mi-aş dori să ajut într-un fel sau altul la creşterea nivelului de trai în România şi cred că pentru asta trebuie să ne schimbăm, să devenim mai buni şi să ne folosim inteligenţa în scopuri nobile. Mă gândesc foarte mult la România şi la cei de acolo care sunt chinuiţi şi cred că noi, Diaspora, am putea face o schimbare. Pentru a realiza acest lucru trebuie ţnsă să ne unim, să fim mai buni şi să ne ajutăm reciproc”.

Florin Brătescu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Rapperul Puya a lansat un videoclip în memoria fratelui său, mort în urma unei supradoze de heroină VIDEO

Pictoriţa Claudia Mandi: „Este o boală să fii român în Italia”