in

Medicii români din diaspora, mesaj către ŢARĂ: «Vaccinarea e singura scăpare»

România se confruntă în acest moment cu o criză sanitară fără precedent. Spitale pline, morgi pline, iar numărul românilor care aleg să se vaccineze scade cu fiecare zi. Medicii români din diaspora şi-au unit forţele şi trasmit un mesaj comun către ţară: „Vaccinaţi-vă”. Ei spun că este singura scăpare din situaţia extrem de gravă în care România se află, relatează Adevărul.

„Asociaţia Medici pentru România îşi doreşte să contribuie cât mai mult la impulsionarea campaniei de vaccinare a Ministerului Sănătăţii şi a Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Astfel, Asociaţia a apelat la medici români stabiliţi în diferite ţări, unde rata de vaccinare este ridicată, pentru a le transmite românilor mesaje prin care să îi îndemne să se imunizeze, oferindu-le exemplele pozitive de reuşită din statele în care locuiesc”, conform Asociaţiei. Astfel, medicii din diaspora şi-au unit forţele şi au transmis pe platforma şi pe paginile de socializare Medici pentru România, o serie de mesaje video inspiraţionale. 

Peste 1.000 de medici No Vax, suspendați în Italia

„În Suedia nu se mai simte că suntem în pandemie. Restricţiile s-au ridicat total pentru toţi cei care sunt vaccinaţi, adică pentru mai bine de 70% din populaţie. Având în vedere că suntem atât de mulţi dintre noi vaccinaţi, foarte puţini se mai infectează. Gândiţi-vă că, pentru o populaţie de 10 milioane de oameni, avem circa 1000 de persoane care se pozitivează în fiecare zi.

La Terapie Intensivă, în momentul ăsta, avem doar 26 de persoane şi trend-ul este descendent. Vaccinându-ne masiv, am reuşit să transformăm pandemia într-o luptă cu o viroză banală. Eu trăiesc într-o ţară în care mai bine de 70% din populaţie e vaccinată. Viaţa mea s-a întors la normal. Fă şi tu ca mine. Vaccinează-te!”,a afirmat Dr. Laura Ghibu (Suedia).

„Cum am ajuns să trecem atât de uşor prin valul 4?”

„În Austria, ne bucurăm acum de o viaţă relativ normală. Copiii merg la şcoală, oamenii merg la serviciu. Paturile de la ATI sunt ocupate într-o proporţie de mai puţin de 15%. Cum am ajuns să trecem atât de uşor prin valul 4? Prin vaccinare! Peste 70% din populaţia Austriei este vaccinată. Prin testare. Peste 350.000 de teste se fac în fiecare zi gratuit. Foarte important, prin implementarea certificatului verde! Încă din vară, în Austria nu puteai merge în locuri aglomerate unde ai fi putut să te infectezi sau să îi infectezi şi pe alţii decât fie vaccinat, fie testat, fie trecut recent prin boală. Cum s-a ajuns la acest nivel de vaccinare în Austria? Prin educaţie şi prin faptul că politicienii au făcut mai mult şi au vorbit mai puţin!”, a declarat Dr. Sorin Popescu (Austria).

„Boala asta, şi cele mai multe dintre cazurile grave, pot fi prevenite în momentul de faţă. Putem să ne protejăm părinţii, bunicii, copiii şi pe noi înşine prin vaccinare. Indiferent de orice teorii ale conspiraţiei care circulă în mediul online, gândeşte-te aşa: dacă tu te vaccinezi, scazi extrem de mult riscul ca oricare dintre cei ai tăi să se îmbolnăvească grav sau să moară. Nu e asta suficientă motivaţie pentru a ne vaccina şi a trece astfel cu toţii mai repede peste pandemie?” a spus Dr. Cristina Vaduva (Spania).

„Mesajele medicilor transmit un mesaj comun: vaccinarea este, la momentul actual, singura scăpare din situaţia extrem de gravă în care ne aflăm. În lume, până în prezent, au fost adiministrate peste 7 miliarde de doze de vaccin anti COVID-19 şi circa 15.9 de milioane de doze se administrează zilnic în continuare. E important să ne informăm din surse sigure, oficiale, în special atunci când este vorba despre sănătatea noastră.

Medicii de peste tot din lume recomandă vaccinarea, iar ceea ce trebuie să facem noi este să avem încredere în ei. De asemenea, să privim la ţările care, prin vaccinare masivă, au reuşit să depăşească momentele grele, să treacă mult mai uşor prin valul 4 şi să revină treptat la viaţa de dinainte de pandemie”, transmite Asociaţia Medici pentru România.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
accident fetita orfana

Spulberaţi într-o curbă. Doi soţi au murit împreună, o fetiţă a rămas orfană

sechestru apartamente

Tribunal din Italia, cere sechestru pe nouă apartamente ale unei românce din Focșani