in

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru românii din diaspora: ”Le mulțumesc, este extraordinar de bine că ați mers la vot”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, la dezbaterea electorală care a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, că românii din diaspora au avut un rol foarte important în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Iohannis a transmis și un mesaj pentru românii din diaspora, care au stabilit un nou record de participare la vot.

„Primul tur al alegerilor a adus un record de participare din partea românilor, care au votat în diaspora. Un număr foarte, foarte mare de români din străinătate au votat la primul tur. Este o premieră și abordez această temă din două puncte. În primul rând, le mulțumesc, este extraordinar de bine că ați mers la vot și este pentru mine foarte bine că m-ați votat, dar indiferent ce candidat ați votat, participarea în sine este absolut notabilă. Merită mulțumiri.

Al doilea aspect. Este, cu siguranță, și datorită modificărilor legislative, pe care și eu le-am promovat, posibilă această participare mare. S-au diversificat procedurile de vot, s-au introdus trei zile de vot pentru diaspora și în acest fel, iată, am reușit să îi punem și pe românii din diaspora în situația de a-și exprima opinia cu ocazia alegerilor. Vă mulțumesc”, a declarat Klaus Iohannis.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Se ascundea în Italia de 12 ani, omorâse un tânăr de 18 ani cu tocul de la pantof, româncă arestată în apropiere de Napoli

Savona, român de 49 de ani, s-a sinucis aruncându-se în fața trenului