in

Se ascundea în Italia de 12 ani, omorâse un tânăr de 18 ani cu tocul de la pantof, româncă arestată în apropiere de Napoli

Carabinierii unității de investigație din Napoli au arestat, la Scafati, o femeie 30 de ani, de origine română aflată printre cei mai căutați fugari condamnați din Europa: în 2007, împreună cu alte două persoane, a ucis un tânăr de 18 ani în timpul unei altercații într-un club de noapte, provocându-i o rană fatală cu un pantof cu toc.

Carabinierii unității de investigații din Napoli au arestat-o ​​după o evadare care a durat 12 ani. Plecase din România și, mutându-se din oraș în oraș, își găsise adăpost în provincia Salerno. Anca Maria Murg, o femeie română de 30 de ani, condamnată pentru omor voluntar agravat, aflată printre cei mai căutați fugari din Europa, a fost arestată la Scafati: fusese condamnată la 20 de ani de închisoare, decizie definitivă, de instanța din Hunedoara.

Faptele datează din 16 septembrie 2007, într-un club de noapte din Tâmpa, Brașov, în România. Ea și alte două persoane atacaseră un băiat în vârstă de 18 ani în timpul unei dispute. Tânărul fusese lovit cu pumnii și picioarele, apoi cu o bâtă de baseball și, de asemenea, cu un bolovan. Lovitura fatală i-a fost dată însă cu călcâiul, cu tocul unui pantof și băiatul a murit două zile mai târziu în spital. Anca Maria Murg a fost arestată după o lungă anchetă în colaborare cu Serviciul de Cooperare Internațională, iar acum este în închisoare în așteptarea extrădării.

Alți doi bărbați sunt căutați pentru acea crimă, și ei au dispărut imediat după atac. Este vorba despre Silviu Bogdan Bruzlea , 32 de ani, și  Sorin Vasile Benegui , 33 de ani, ambii români. Aceștia au fost condamnați de instanță în 2013: conform reconstrucției anchetatorilor, cei trei au participat la o bătaie între grupurile din clubul de noapte, iar tânărul de 18 ani, care după ce a fost lovit cu pumnii, a fost ucis de Anca maria Murg, care l-a lovit cu tocul pantofului la cap.

Nu este exclus ca ceilalți doi să se ascundă tot în Italia.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Klaus Iohannis a explicat de ce este important ca românii să meargă la vot pe 24 noiembrie

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru românii din diaspora: ”Le mulțumesc, este extraordinar de bine că ați mers la vot”