in

Ministrul Aurescu vrea schimbări majore în ambasade și consulate, a descoperit că ”sunt cetăţeni români care se plâng de tratamentul pe care îl întâlnesc la ghişeu”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, susţine, într-un interviu acordat Agerpres, că în următorii doi ani are în vedere o „înnoire profundă” a corpului diplomatic şi consular şi anunţă „toleranţă zero” în ceea ce priveşte nerespectarea conduitei de interacţiune cu cetăţenii români.

„Sunt cetăţeni români care se plâng uneori de calitatea acestor servicii sau se plâng de tratamentul pe care îl întâlnesc la ghişeu. Eu am promovat o politică de toleranţă zero faţă de colegii noştri care nu respectă normele de conduită absolut necesare în relaţia cu cetăţenii români, dar pe de altă parte este nevoie şi de un efort mai mare de training al agenţilor consulari, al funcţionarilor consulari, în aşa fel încât, serviciile consulare să fie de mult mai bună calitate”, spune ministrul.

Totodată, el aminteşte că vor fi scoase la concurs mai multe posturi în cadrul MAE.

„Prin urmare, avem şansa în acest an şi anul viitor să realizăm o înnoire profundă a corpului diplomatic şi consular, dar şi a altor posturi de execuţie specifice Ministerului Afacerilor Externe”, precizează Aurescu.

Ministrul mai vorbeşte în interviu şi despre importanţa unei abordări „mai strategice” a relaţiei UE-Rusia, dar şi despre priorităţile Parteneriatului Strategic cu SUA, în contextul unei noi administraţii la Washington.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Covid, primul caz în Italia de varianta engleză la o pisică din Novara. Poate transmite infecția la om?

Miniștrii de interne ai României și Italiei s-au întâlnit la Roma. Lucian Bode: ”Prima mea vizită externă în calitate de ministru, nu este deloc întâmplător”