in

Ministrul diasporei, cu un alai de funcționari, în turneu prelungit în Italia, pentru a informa românii despre cum să voteze

Potrivit unui comunicat al Ministerului pentru românii de pretutindeni, ministrul diasporei și un alai de funcționari vor vizita Italia, organizând întâlniri directe cu românii la toate consulatele din acesă țară.

Conform comunicatului, grupul de funcționari va sta în Italia în perioada 10-18 septembrie.

https://ziarulromanesc.es/eugen-tomac-vor-fi-din-nou-cozi-uriase-in-diaspora-guvernul-trateaza-cu-un-dispret-strigator-la-cer-organizarea-alegerilor/

„Coagularea mediului asociativ şi identificarea liniilor de acţiune necesare pentru păstrarea şi dezvoltarea identităţii lingvistice, spirituale şi culturale a românilor de pretutindeni precum şi monitorizarea proiectelor finanţate de MRP vor fi pe agenda vizitei de lucru pe care ministrul Natalia-Elena Intotero o va efectua în Republica Italiană în perioada 10-18 septembrie 2019.

Ministrul Intotero va participa alături de secretarul general din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Laura Elena Chiorean, deputatul Andi Gabriel Grosaru, directorul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), Axel Maximilian Nicolae şi reprezentanţi ai Autorităţii Electorale Permanente (AEP), la întrevederi cu membri ai comunităţii româneşti şi ai mediului asociativ românesc din Torino, Milano, Veneţia, Bologna, Florenţa, Cagliari, Catania, Cosenza, Bari, Napoli şi Roma în vederea informării cetăţenilor români din străinătate cu privire la modalităţile de exercitare a dreptului la vot la alegerile din noiembrie 2019.

Agenda include şi discuţii cu alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale din Italia. Pe parcursul vizitei, delegaţia română va pune la dispoziţia alegătorilor români din Italia informaţii complete despre procesul electoral din această toamnă, despre modificările aduse Codului Electoral, precum şi despre paşii de parcurs în vederea înregistrării pe platforma www.votstrainatate.ro şi a exercitării votului prin corespondenţă, respectiv la secţia de votare.

Întâlnirile cu românii din Italia vor acoperi şi teme precum traficul de persoane şi problemele cu care conaţionalii se confruntă în diverse sectoare de muncă din această ţară.

În Republica Italiană trăieşte cea mai mare comunitate românească din străinătate, în jur de 1.200.000 de români, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică din Italia în ianuarie 2019.”, se spune în comunicat.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://www.gazetaromaneasca.com/observator/prim-plan/acuzatii-terifiante-la-adresa-unui-fondator-repatriot-racolat-de-securitate-face-trafic-de-cocaina-sub-controlul-serviciului-de-informatii-externe/

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Zi plină de lacrimi la Palazzo Pignano: sute de oameni au plâns la înmormântarea tânărului român ucis şi abandonat pe marginea drumului

Italia, zeci de furturi din casele de bătrâni, doi români arestați după un an și jumătate de cercetări