in

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vine în Italia pentru a verifica condițiile de muncă: ”Pentru a discuta cu românii noștri”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat vineri că intenționează să meargă în Italia și Spania pentru a discuta cu românii din aceste țări despre condițiile de muncă și calitatea vieții lor și, totodată, are în vedere schimbarea legislației din România cu privire la activitatea Agențiile de Plasare a Forței de Muncă.

“Rămân implicată în discuțiile bilaterale pe care le am cu miniștrii din țările în care avem comunități mari de români. Când se vor ridica restricțiile de acces pe piață muncii ale muncitorilor în Italia, îmi pregătesc o deplasare acolo pentru a discuta cu românii noștri. Urmează Spania. Toate aceste întâlniri îmi sunt utile pentru că, pe lângă rezultate concrete pentru calitatea vieții lor acolo și a condițiilor de muncă, am în vedere schimbarea legislației din România cu privire la activitatea Agențiilor de Plasare a Forței de Muncă.

Este adevărat, 15% din totalul românilor noștri pleacă prin agenții de plasare a forței de muncă, dar acest lucru nu înseamnă că nu văd anumite măsuri necesare la nivelul acestor entități pe care le doresc responsabile și în strânsă colaborare cu instituțiile în domeniu pentru a ne asigura că, înaintea plecării din țară, românii sunt bine informați în legătură cu prevederile contractuale”, a menționat Violetă Alexandru.

Ministrul Muncii a susținut vineri declarații de presă privind condițiile de muncă ale românilor în Germania. Inspectorul general de stat, Mihai Nicolae Uca, a fost, în perioada 18 – 20 mai 2020, în vizită de lucru în Germania, alături de ministrul Muncii și Protecției Sociale, pentru a verifica condițiile de muncă ale cetățenilor români care muncesc că lucrători sezonieri în agricultură.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Fabriano, avea casa plină de bancnote false, român dat în vileag de casierul unui supermarket care a anunțat carabinierii

Asti, muncitor român de 31 de ani, moare strivit de tractor