in

Neînțelegeri interne și acuzații la PNL Diaspora. Viorel Badea: ”Intoxicări anonime”

Neînțelegeri interne la organizația PNL Diaspora. Secretariatul tehnic al Curții de Arbitraj din PNL îl avertizează pe președintele organizației, senatorul Viorel Badea, despre nu mai puțin de 7 contestații aflate în curs de soluționare, toate fiind cu referire la unele nereguli întâlnite în procesul alegerilor din filialele liberale din străinătate. Tot senatorului Badea i se reproșează, printr-un document postat pe diferite rețele de socializare, că a încurajat și susținut intrarea în structurile de conducere a unor foști membri importanți din PSD.


Iată lista cu cele 7 contestații, document înregistrat la Curtea de Arbitraj PNL în data de 8 septembrie a.c.:


Iată și scrisoarea referitoare la ”pesedizarea” PNL Diaspora:


Despre activitatea celor doi membri PNL acuzați de a fi avut activitate importantă la PSD au fost publicate fotografii, documente, dialoguri de pe rețele de socializare, etc., care demonstrează trecutul politic ”roșu”.

Pe Mihai Barbu, secretarul PNL Diaspora, în găsim în diferite articole din presă sau foto la întâlniri PSD, iar pe Mihai Petre Săbăilă pe liste ale organizației PSD Diaspora, precum și cu postări (cu contul Cultura Românească) admirative la adresa lui Victor Ponta sau critice la adresa soției președintelui Iohannis.


Contactat telefonic, senatorul Viorel Badea ne-a declarat: Nu răspund la scrisori nesemnate, trimise de persoane care nu au curajul să-și asume acuzațiile. A nu semna un asemenea document, răspunde de fapt acuzațiilor: sunt false. În privința celor 7 contestații aflate la Curtea de Arbitraj, aștept soluționarea lor. În rest, ne vedem de activitatea politică în continuare, așa mi se pare normal.”, a completat el.

Valentin Făgărășanu, președintele PNL Italia, ne-a precizat următoarele: ”Am citit și am auzit tot felul de comentarii legate de aceste subiecte. Concluzia este una singură, este de fapt un apel pe care îl fac tuturor colegilor de partid: haideți să punem mâna și să facem ceva pentru organizația și partidul în care ne-am înscris de bună-voie, în care credem și prin intermediul cărora ne-am luat obligația să ajutăm românii din străinătate. Cei care contestă sunt cei care nu au făcut aproape nimic pentru organizații și asta ar trebui să dea de gândit. Eu spun că avem o carte de vizită în funcție de ceea ce facem concret, nu după cât de certăreți suntem.”

Referitor la acuzațiile aduse de ”pesedizarea” organizației, Valentin Făgărășanu ne-a declarat: ”Numirea secretarului Mihai Barbu este o decizie pe care domnul senator Badea și-o asumă. În cazul unui faliment, dumnealui va trebui să răspundă. Dar, mai adaug că domnul Badea este singurul parlamentar român de diaspora care s-a implicat total în soluționarea problemelor cu care ne confruntăm noi, cei plecați de acasă. Cum poți să spui că unul dintre promotorii fenomenului Piata Universității dorește pesedizarea organizației PNL Diaspora. Este absurd. Nimeni dintre șefii organizațiilor PNL Diaspora nu susține afirmațiile din textul nesemnat transmis către anumite site-uri de presă din Diaspora. Este o intoxicare sinistră.”

Apoi, referitor la cei din Spania: Săbăila este un coleg, îl susținem și nu sunt de acord cu acuzațiile aduse. Dacă cineva are probe concrete, să le trimită și vom analiza. Pe de altă parte nu e treaba mea ce se întâmplă acolo, atâta timp cât organizația l-a ales pe domnul Săbăilă. Singura dovadă de apartenență a cuiva la un partid este adeziunea semnată de acea persoană. Nu există adeziune, nu pot fi aduse anumite acuzații”.Eu vreau să mă concentrez pe ceea ce face filiala din Italia, acolo unde avem începute proiecte frumoase care își vor arăta roadele cât de curând”

Adrian Chifu, fost președinte PNL Italia, unul dintre cei care a depus contestație la Curtea de Arbitraj, ne-a declarat: ”O situație dificilă în PNL Diaspora. Mulți colegi pe bună dreptate sunt nemulțumiți de cum au decurs lucrurile în ultima perioadă. Cine poartă cuțit, de cuțit moare. Anularea alegerilor din Italia a creat un precedent. Sunt contestații în principalele țări: Italia, Spania, Germania și Anglia. Nu s-ar fi întâmplat toate aceste lucruri dacă s-ar fi respectat statutul și regulamentul partidului. Până și alegerile PNL Diaspora au fost anulate, pe bună dreptate. Nimic nu este întâmplător. Am mare încredere că toate aceste probleme vor fi rezolvate. Sunt mulți colegi liberali care nu au plecat din PNL Diaspora în speranta că lucrurile vor intra pe un făgaș normal iar cei care au încălcat cu bună știință Statutul vor fi sancționați. Ceea ce a creat o situație tensionată în Pnl Diaspora. Iar cei aleși pe drept conform statutului au fost înlăturați prin diverse artificii.”

Andi Rădiu

[email protected]

 

 

 

”Peste 200 de muncitori au fost înșelați!”, acuzații grave aduse de o asociație unei firme care recrutează muncitori pentru Italia

Inexplicabil! Bătrânul i-a lăsat casa gratis, ea i-a dat foc, româncă arestată la Siracusa