in

Nepotism flagrant la MAE, cu cine sunt rude noii consuli de la Torino, Strasbourg și Edinburgh

Guvernul Dăncilă a numit o nouă serie de consuli, rechemând la post mulți funcționari „vechi”, numiți de alte guverne. Așa cum ne-am obișnuit, toate persoanele numite au pe „cineva” acolo „sus” care ar fi putut să determine aceste numiri. Dar aici suntem într-o nouă fază a nepotismului. Când ministrul semnează hotărârea de guvern de numire a propriului fiu, este vorba de un nepotism flagrant și sfidător.

Astfel, Ioana Gheorghiaș a fost numită consul general la Torino, în locul lui Mugurel Tiberiu Dinu, unul dintre cei mai vechi funcționari consulari români din Italia. Ioana, acuză presa din România, este fiica lui Mugurel Gheorghiaș, zis ”Melcul”, care este prieten și coleg de trupă rock din studenție cu liderul PSD Liviu Dragnea. Mugurel Gheorgiaș este acționar la compania Tel Drum, aflată în procedură de insolvență, firma implicată în dosarul privind presupuse fraude cu fonduri europene, constituit la DNA, în care este investigat și Liviu Dragnea.

La Strasbourg, consul general, în locul lui Sabin Pop, a fost numit Sorin Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al ministrului Teodor Melescanu, cel care a contrasemnat hotărârea de guvern de numire a acestuia. Sorin Adrian Pîrvulescu este fiul din alta căsătorie al lui Viki Meleșcanu, actuala soție a ministrului Teodor Melescanu.

În fine, la Edinburgh a fost numit consul general Anton Emmanuel Barbu, fiul fostului ministru al Culturii din guvernarea Ponta, Daniel Barbu (ALDE). Anton Barbu a fost director la o fundație italiana, AVSI, cu activități umanitare în Siria, potrivit Antena 3.

La Cernăuți a fost numită consul general Loredana Stanculescu, în locul Eleonorei Moldovan. Nu se știe decamdată nepoata cui este Loredana Stănculescu.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Întoarcerea la valori

Italia, povestea unei asociații născute înainte de ’90: amintiri din vremea Cortinei de Fier, căsătoria cu un italian în vremea Securității