in

Norvegia trimite infractorii români acasă

Poliția norvegiană consideră că mulți străini ajung în regat pentru activități criminale, inclusiv pentru comerț cu droguri. Statistica din unele regiuni ale Norvegiei arată că aproximativ 60% din cei reținuți pentru infracțiuni diverse sunt străini.

Un număr record de străini – peste 5.000 – au fost evacuați din această țară în 2013, din motive diferite, dar mai ales pentru activități criminale, a anunțat, pe 27 ianuarie, televiziunea NRK, cu trimitere la Frode Forfang, șeful Directoratului pentru problemele migrației.

“Este un număr record de imigranți expulzați în ultimii ani”, a afirmat Forfang într-un interviu acordat pentru NRK, precizând că este vorba de o creștere semnificativă. În 2011, Norvegia a expulat puțin peste 3.100 de oameni, în 2012 – aproape 4.000, iar în 2013, cel puțin 5000 de oameni au părăsit Norvegia, cu interdicția de a se mai întoarce pe o durată determinată.

Norvegia: Romii din România, evacuaţi

“Observăm o creștere îngrijorătoare a infracțiunilor din Norvegia, majoritatea având legătură cu activitatea criminală”, a explicat șeful departamentului amintit. Forfang a precizat că organele de apărare a legii au început să folosească tot mai frecvent expulzarea ca formă de pedeapsă.

Poliția consideră că mulți străini preferă să vină în regat tocmai cu scopul de a întreprinde activități criminale, în special, ca să vândă narcotice. Mulți străini nu au permis de ședere și intră în Norvegia cu statut de refugiați. Lista celor forțați să părăsească Norvegia este condusă de Afganistan (cu 516 persoane), România (499) și Nigeria (373). Pe această listă, se află și 151 de ruși.

500 de romi din Bacău au luat cu asalt orașul Goteborg. Suedezii vin în România să rezolve problema

“Dacă vorbim de țările din afara Europei, refugiații din Nigeria se află printre cei care încalcă legile cel mai frecvent, motiv pentru care sunt frecvent expulzați”, a explicat Forfang. El a menționat că pe listă se află, de asemenea, numeroși afgani, români și polonezi. Pe de altă parte, numărul de imigranți din România, Lituania și din Polonia a crescut vizibil în Norvegia în ultimii ani.

Populația Norvegiei a votat de două ori împotriva aderării la UE în cadrul unor referendumuri organizate în 1972 și 1994.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Adevăruri şi aparenţe

România a cerut Suediei să interzică cerșetoria