in

Noul primar din Chișinău, întâlnire cu primarul Vienei: “Astăzi am apropiat mai mult Chișinăul și Republica Moldova de Europa”

Prima ieșire în Europa a noului primar din Chișinău este simbolică pentru începutul de mandat: Andrei Năstase s-a întâlnit cu Primarul Vienei, dr. Michael Ludwig,  în perspectiva unei colaborări strânse între cele două capitale.

Evenimentul, inclus  în seria de manifestări ”România salută Viena!” din zilele de 15-16 iunie, a avut loc la primăria Vienei, într-o sală cu semnificații istorice, unde în 1915 Parlamentul provizoriu a ținut prima ședință oficială.  Michael Ludwig  s-a declarat  încântat de ipoteza dezvoltării relațiilor cu Capitala Republicii Moldova și a apreciat că relațiile directe dintre orașele europene vor fi din ce în ce mai importante, amintind și faptul că în 15 iunie este comemorat poetul național  al României, Mihai Eminescu.

“Am fost impresionat de deschiderea cu care am fost primiți de către primarul Vienei, un om de o sobrietate aparte, un om care insuflă încredere oricui.

M-a impresionat faptul că primarul Vienei a pus accent pe creșterea rolului relațiilor directe dintre orașele europene și mesajul sau de încurajare a continuării dezvoltării relațiilor dintre cele două capitale. Cred că prin această vizită, am apropiat mai mult și Chișinăul, dar și Republica Moldova, de  Europa. Nu putem uita că Viena este de mai bine de 7 ani orașul considerat cu cea mai înaltă calitate a vieții din Europa. Relațiile noastre vor continua și se vor amplifica, astfel încât  într-o bună zi să putem să ne dorim înfrățirea celor două capitale,  Viena și Chișinău. Trebuie să spun am fost surprins de faptul că la Viena funcționează  o asociație foarte importantă a românilor. O asociație cu rezultate benefice tuturor românilor. Mă bucură foarte mult unitatea noastră,  oriunde ne-am  afla.”

Evenimentele de la Viena sunt realizate de Asociația Mihai Eminescu din Viena, în parteneriat cu Institutul Cultural Român Viena și Ambasada României si mai multe Consilii Județene.

La evenimentul de la primaria Vienei au participat personalități române și italiene , între care ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, Președintele ICR, Liliana Țuroiu, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, parlamentarul austriac Harald Troch.

Sorin Cehan

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Venezia, capcană pentru turiști: ”Proastă servirea, ambientul, tratarea clienților, nu voi mai merge, nici măcar pentru o cafea”

Foggia, FIUL UCIGAȘ: a simulat un accident de mașină pentru a-și ucide tatăl, arestat român în vârstă de 25 de ani