in

O independentă din diaspora își anunță RETRAGEREA: «În jungla care există în România, este foarte greu să răzbești»

Ionela van Rees-Zota, româncă din Germania, nu a reușit să strângă semnăturile necesare pentru a-și depune candidatura la alegerile europene. Ionela susține că a strâns 80.000 de semnături. Deși a beneficiat de susținere importantă (între care și cea a primarului din Iași, Mihai Chirică), nu a reușit nici măcar să candideze.

Într-un mesaj intitulat „Retragerea din cursa spre Parlamentul European”, aceasta explică:

Dragi români,

mă adresez astăzi vouă, simțind această obligație morală pe care o am, de a vă mulțumi tuturor pentru mobilizarea de care ați dat dovadă în ultimele săptămâni, pentru a obține semnăturile necesare participării mele ca şi candidat independent la alegerile Europarlamentare din 26 mai 2019. Conform Legii 33/2007, un candidat independent are nevoie de 100.000 de semnături pentru a-şi depune candidatura. Cu ajutorul vostru am reuşit ceea ce părea aproape imposibil. S-au strâns aproape 80.000 de semnături, iar pe această cale vă mulțumesc că ați avut încredere în mine și nu v-ați lăsat conduși de zvonurile nefondate care s-au vehiculat pe internet.

Am vrut ca proiectele și gândurile mele să le pot pune în practică de la alt nivel. Am sufletul și conștiința împăcate că am dorit să schimb ceva, că am vrut să fac mai mult pentru semenii mei, dar se pare că în jungla care (încă) există în România și nu numai, ca şi independent este foarte greu să răzbești. Atunci când toate mergeau bine, au început „prietenii” să mă bage în tot felul de Partide, în tot felul de scandaluri politice sau nu, tocmai pentru a mi se terfeli imaginea. S-au spus multe neadevăruri la care am răspuns în felul meu propriu, calm şi pacifist, cum că sunt cu totul împotriva aderării la o formațiune politică, acolo unde trebuie să susțiii de obicei ideile conducătorilor în detrimentul propriilor crezuri.

Poate că așa a vrut Dumnezeu, poate că așa este mai bine, să nu ajung în politică, tocmai datorită faptului că trebuie să rămân aici, cu proiectele dragi mie. Proiecte pentru care mi-am sacrificat timpul, dar mai ales banii, în care am folosit resurse proprii pentru ca românii din zonă să aibă un colț al lor de simțire românească.

Vă mulțumesc din suflet tuturor pentru tot ceea ce ați făcut pentru mine, pentru timpul rupt pentru susținerea mea.

Am reușit ÎMPREUNĂ să facem atâtea! Aşa cum am mai afirmat, numai împreună cu VOI şi datorită VOUĂ, celor care credeți în mine, am reuşit să ajungem atât de departe. Am realizat din această experiență că cel mai bine este să îmi continui proiectele aici. Vom continua ÎMPREUNĂ, mai mulți decât până acum, cu Proiecte noi și frumoase pentru comunitatea românească din zona Nürnberg şi din întreaga Germanie.

 

O bătalie pierdută nu mă poate opri din ceea ce doresc să fac în numele românilor şi pentru imaginea României, ci mă motivează pentru a face mai departe ceea ce iubesc eu cel mai mult! Sa ajut oamenii !

Să ne ajute bunul Dumnezeu!

Ionela van Rees-Zota

28 martie 2019

Candidată din diaspora pentru alegerile europarlamentare: ”Voi veni în ajutorul românilor ca şi până acum”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

«Carabinierii, deschideți! Am venit să vă verificăm bijuteriile!» Așa se prezentau trei răufăcători români, pentru a intra în case și a comite jafuri

VIDEO Papa Francisc dezvăluie de ce se ferește de credincioșii care vor să-i sărute mâna: «Motive igienice»