in

Olguța Vasilescu vrea recensământul diasporei: ”Sunt în străinătate. Asta nu înseamnă că le ia cineva calitatea de român”

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, miercuri, că va trebui să organizat un recensământ al locuitorilor din România în anul 2019, susţinânt că numărul cetăţenilor români care trăiesc în ţară a scăzut.

Olguţa Vasilescu vrea recensământ în 2019: Nu mai sunt oameni din punct de vedere fizic în case

„Din punctul meu de vedere nu cred că mai suntem peste 20 de milioane de locuitori în România şi am văzut acest lucru la referendumul pe care l-am avut pentru familie. Vreau să vă spun că sunt unul dintre parlamentarii care a fost în judeţul pe care îl reprezintă în Parlament în foarte multe localităţi. Nu mai sunt oameni din punct de vedere fizic în case. Ei sunt plecaţi în străinătate. Ştiţi foarte bine că au reşedinţa în exterior şi cred că ar trebui făcut un recensământ în anul 2019. Asta nu înseamnă că le ia cineva calitatea de român. Trebuie să ştim cu toţii câţi mai suntem în România”, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu, în Parlament.

Fostul ministru al Muncii a susţinut că ar trebui organizat un recensământ şi pentru numărul de angajaţi din România.

„Trebuie să ştim la ora actuală câţi angajaţi sunt pentru că INS dă 4,9 milioane de angajaţi. Eu vă spun că sunt 6.3 milioane de contracte plus funcţionari publici, armată, servicii secrete şi aşa mai departe. Numărul este mult mai mare”, a adăugat Olguţa Vasilescu.

Întrebată dacă un recensământ pentru a afla numărul de locuitori din România va avea efecte, Olguţa Vasilescu a răspuns: „ Sigur că va avea efect. Va avea efecte peste tot. Şi la reducerea numărului de parlamentari, la reducerea numărului de europarlamentari, dar asta nu înseamnă că din 10 în 10 ani nu trebuie să avem un recensământ ca să ştim cu toţii pe ce date lucrăm”.

”M-am săturat ca românii să fie sclavii Europei”, Lia Olguța Vasilescu cheamă românii din diaspora la muncă în țară

Olguța Vasilescu sare la gâtul diasporei: De ce nu ați votat la Eurovision ca la prezidențiale?

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Natalia Intotero a ales să sărbătorească Ziua Națională în Italia, țara pe care a vizitat-o de cele mai multe ori de când este ministru

Klaus Iohannis critică ideea de a obliga medicii să rămână în România: ”O soluţie deloc chibzuită”