in

”M-am săturat ca românii să fie sclavii Europei”, Lia Olguța Vasilescu cheamă românii din diaspora la muncă în țară

În plin scandal provocat de schimbarea codului fiscal și scăderea salariilor, Lia Olguța Vasilescu face declarații șoc pentru românii din diaspora, remarcă stiridiaspora.com.

În exclusivitate la Antena3, ministrul muncii a anunțat în această seară creșterea salariului minim la 1900 de lei și a demonstrat matematic că salariul încasat de angajat nu ar trebui să scadă din cauza modificărilor codului fiscal, ci doar dacă angajatorul dorește acest lucru.

Întrebată dacă angajatorii vor putea suporta această creștere, care va presupune un efort financiar mai ales pentru firmele mici, Olguța Vasilescu a declarat că s-a săturat ca românii să fie ”sclavii Europei”, să muncească pentru alții în Italia și Spania în condițiile în care România are deficit de forță de muncă mai ales în construcții și agricultură.

Ministrul a dat exemplul primarului din Arad, care i-a cerut să mărească numărul străinilor admiși pe piața muncii din România: ”un primar din România, cred că pot să spun despre cine este vorba, primarul din Arad, a cerut Ministerului Muncii să ceară Guvernului majorarea contingentului de lucrători străini pentru că vrea să aducă vreo 3000 de muncitori din Africa sau Asia. Iar pe muncitorii străini ești obligat prin lege să îi plătești cu salariul mediu, adică în jur de 3000 de lei. Păi de ce să nu vină românii din străinătate să muncească acasă?” a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Numărul lucrătorilor străini admiși prin Hotărâre de Guvern pentru anul 2017 a fost de 5500 de persoane.

Referitor la românii din diaspora, ministrul a mai adăugat că în loc să plătească chirii în Spania sau Italia, ar putea să lucreze la 50 de km de casă, iar statul le decontează cheltuielile cu chiria în valoare de 900 de lei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, a evadat din închisoare în ora de plimbare. ”Plecam să-mi văd copiii și soția în România”

Antreprenor de succes în construcții la Iași: ”Jumătate din angajați au lucrat în străinătate, pe unul l-am salvat de la sclavie”