in

Italia, a evadat din închisoare în ora de plimbare. ”Plecam să-mi văd copiii și soția în România”

Fuga românului de 18 ani din închisoarea din Salerno a durat numai câteva ore, tânărul fiind depistat și reținut de carabinieri.

Fusese închis cu acuzația de jaf. Însă chiar nu voia să stea acolo. Și astfel tânărul român, de 18 ani, a reușit să evadeze din curtea închisorii din Salerno.

Însă fuga sa a durat puține ore.

A fugit din penitenciarul Fuorni cu intenția de a se duce la soție și copii în România. Cel puțin asta a declarat Istvan Rostaș, românul evadat și găsit câteva ore mai târziu în apropiere de autogara din Pagani.

Episodul a fost făcut cunoscut într-o notă a SAPPE, Sindicatul Autonom al Poliției penitenciare, care a povestit faptele într-un comunicat foarte dur. Tânărul, care în jurul orei zece dimineața se afla în curtea penitenciarului salernitan pentru ora de aer liber, profitând de neatenția gardienilor, a reușit să fugă.

A reușit să ajungă în câteva ore de la Salerno în orașul vecin Pagani, la mai puțin de douăzeci de kilometri distanță de capitala campană.

În primele ore ale după-amiezii, când trecuse de puțin timp ora 14, a fost prins de carabinieri.

La momentul reținerii, tânărul a reacționat agresând militarii – care au suferit răni ușoare – în încercarea de a-și continua fuga. Acum trebuie să răspundă și acuzației de evadare.

Rostaș fusese arestat pentru o tentativă de jefuire pe stradă a unui bărbat de 40 de ani, care a fost și lovit de răufăcător la gât cu un cuțit, suferind leziuni ușoare.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Orgoliu criminal. A omorât un om pentru că i-a reproșat în trafic: „Așa sunteți voi, astia din Italia”

”M-am săturat ca românii să fie sclavii Europei”, Lia Olguța Vasilescu cheamă românii din diaspora la muncă în țară