in

Pentru cei care se întorc definitiv în România: Guvernul asigură 50% din salariu la angajarea în țară

Guvernul României a aprobat o serie de măsuri active destinate angajaților și angajatorilor în vederea susținerii acestora pentru reluarea raporturilor de muncă.

Executivul a mai decis, de asemenea, să stimuleze şi încadrarea în muncă a cetățenilor români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatorii străini aflate în derulare pe teritoriul altor state, din motive neimputabile, prin concediere.

Astfel, pentru fiecare persoană din această categorie, angajată pe perioadă nedeterminată și cu normă întreagă până la 31 decembrie 2020, angajatorii primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 de lei.  

Angajatorii care vor opta pentru acest sprijin vor fi obligați să mențină raporturile de muncă pentru o perioadă de încă 12 luni de la împlinirea celor 12 luni pentru care se asigură sprijin.

Angajatorii care încetează raporturile de muncă ale salariaților, anterior perioadelor pentru care sunt obligaţi să le mențină, vor restitui agențiilor pentru ocuparea forței de muncă, în totalitate, sumele încasate pentru fiecare persoană pentru care a încetat raportul de muncă, plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României în vigoare la data încetării raporturilor de muncă.

Mai multe detalii despre măsurile adoptate şi toate categoriile pentru care se oferă acest sprijin (angajații care au beneficiat de șomaj tehnic, persoanele în vârstă de peste 50 de ani, tineri cu vârsta între 16 și 29 de ani, persoanele care au convenții individuale de muncă) găsiţi aici: 

http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/comunicare/comunicate-de-presa/5970-2020-05-29-sars-cov-2_cp-guvern-masuri-active

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, trebuie să vă deplasați la consulatele românești? Iată ce măsuri trebuie respectate

dricuri craiova

Coadă de dricuri în faţa unui spital din România. Manager: «Au fost mai multe decese din cauza COVID»