in

Italia, trebuie să vă deplasați la consulatele românești? Iată ce măsuri trebuie respectate

Având în vedere măsurile adoptate de guvernul italian prin Decretul Președintelui Consiliului de Miniștri din data de 3 noiembrie 2020, care prevede restricții suplimentare pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2 aplicabile în mod diferențiat la nivelul Regiunilor, în funcție de riscul epidemiologic, rugăm cetățenii români să respecte cu rigurozitate prevederile autorităților italiene, pentru binele întregii comunități.

Vă informăm că activitatea de lucru cu publicul la oficiile consulare românești din Italia nu se suspendă. Aceasta se va desfășura, în continuare, exclusiv pe bază de programare și cu respectarea strictă a reglementărilor în vigoare și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor adoptate de autoritățile italiene și române cu scopul combaterii Covid-19. Cetățenii români sunt rugați să evalueze cu atenție necesitatea deplasării la oficiul consular competent, ținând cont de restricțiile de deplasare și normele valabile la nivel regional.

În conformitate cu măsurile adoptate de autoritățile competente, activitatea de lucru cu publicul se va desfășura cu respectarea strictă a următoarelor prevederi:

  • Accesul în incinta oficiului consular se va face doar pe bază de programare prealabilă și în funcție de capacitatea maximă de procesare a cererilor, astfel încât să se evite aglomerația. Vă rugăm să respectați ora programării și să vă asigurați în prealabil că sunteți în posesia tuturor documentelor necesare, pentru a evita deplasările repetate;
  • Pe durata prezenței la sediul oficiului consular, se va respecta în permanență distanța de siguranță de cel puțin 2 metri între persoane;
  • Este obligatorie utilizarea măștilor de protecție;
  • Nu va fi permis accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37,3 °C.

Vă rugăm să vă conformați indicațiilor personalului consular și ale angajaților însărcinați cu paza și menținerea ordinii, pentru respectarea condițiilor de siguranță.

Persoanele testate pozitiv cu SARS-CoV-2, inclusiv cele asimptomatice, precum și cele care prezintă simptome specifice acestei infecții (inclusiv febră 37,3°C), sunt rugate să renunțe la deplasarea spre oficiul consular, urmând a se reprograma ulterior.

Fiecare dintre noi, printr-un comportament responsabil, contribuie la combaterea acestei pandemii. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că măsurile adoptate au ca prioritate protejarea dumneavoastră și a sănătății publice.

Ambasada României în Republica Italiană

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Giuseppe Ippolito

Vom trăi cu virusul şi în 2021. Medic italian: «Singura armă pe care o are acum omenirea este aplicarea măsurilor»

Pentru cei care se întorc definitiv în România: Guvernul asigură 50% din salariu la angajarea în țară