in

Vom trăi cu virusul şi în 2021. Medic italian: «Singura armă pe care o are acum omenirea este aplicarea măsurilor»

Giuseppe Ippolito, directorul științific al Institutului Spallanzani, a anunțat că va trebui să ne obișnuim cu prezența virusului Sar-COV-2 și în 2021. De asemenea, acesta a mai spus că singura armă pe care o are acum omenirea este aplicarea măsurilor, scrie Hotnews.

“Va trebui să ne confruntăm cu virusul cel puţin pe tot parcursul anului 2021. Măsurile adoptate sunt singurele arme pe care le avem ca să evităm răspândirea. Dar trebuie aplicate bine şi este nevoie de colaborarea tuturor”, a declarat Giuseppe Ippolito, citat de Corriere della Sera.

Testarea şi izolarea, singurele contramăsuri

Ippolito a spus că scopul restricţiilor este tocmai reducerea circulaţiei virusului: “Dacă tendinţa infecţiilor nu poate fi stabilizată, orice efort va fi inutil”. Întrebat dacă efectele ar putea fi decisive, Giuseppe Ippolito a răspuns că “orice prevedere poate fi decisivă sau inutilă, depinde de modul în care este aplicată. Se pot adopta cele mai severe restricţii, însă dacă fiecare dintre noi nu este total implicat în respectarea lor, nu vor ajuta prea mult”.

În plus, a spus medicul italian, virusul este în avantaj, în sensul că în primele zile de infecţie acţionează într-un “mod absolut incontrolabil”, deoarece infectaţii sunt contagioşi 2-3 zile înainte de apariţia simptomelor. Adesea, persoanele infectate rămân asimptomatice, dar capabile să infecteze alte persoane. Testarea şi izolarea sunt singurele contramăsuri, dar dacă numărul de cazuri creşte peste un anumit nivel, sistemul clachează şi apoi sunt necesare acţiuni agresive “de atenuare şi izolare”.

Întrebat, de asemenea, când vom scăpa de COVID, Ippolito a răspuns: “Anthony Fauci, virusologul american, a spus deja că va trebui să ne ocupăm de această pandemie cel puţin pentru întregul an 2021, încercând să o ţinem sub control. Sunt de acord. Primele vaccinuri şi tratamente care sunt mai eficiente decât cele actuale ar putea fi disponibile de la sfârşitul acestui an şi începutul anului viitor. Atunci va fi nevoie să le distribuim şi să le facem accesibile pentru întreaga populaţie a lumii. O sarcină organizaţională şi logistică ce nu poate fi realizată în câteva săptămâni”, a mai explicat medicul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Despăgubiri record de 1.400.000 de euro pentru victimele unui accident rutier, realizate de o echipă româno-italiană de profesioniști în asigurări

Italia, trebuie să vă deplasați la consulatele românești? Iată ce măsuri trebuie respectate