in

Peste 244.000 de români au votat în străinătate. Aurescu: „În condiții extrem de dificile, am reușit”

Votarea în străinătate la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților s-a încheiat în toate cele 748 de secții de votare, odată cu închiderea ultimelor secții de pe Coasta de Vest a SUA și a Canadei la ora 7.00, ora României.

Procesul electoral a decurs în condiții bune pe durata tuturor celor 59 de ore, începând cu vineri, 4 decembrie 2020, ora 20.00, ora României, când s-a deschis votarea în prima zi la secția de votare din Auckland, Noua Zeelandă, și până luni, 7 decembrie 2020, ora 7.00, ora României.

În cazul niciunei secții de votare din străinătate nu s-a impus prelungirea votării după ora locală 21.00, în conformitate cu prevederile art. 88 din Legea nr 208/2015.

MAE reamintește în acest context că la acest scrutin a organizat 748 de secții, cu 331 de secții în plus față de cele de la alegerile parlamentare din anul 2016 (când au fost organizate 417 secții).

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu mulțumește personalului misiunilor diplomatice și consulare ale României care s-a implicat în acest proces electoral.

În condiții extrem de dificile din cauza pandemiei, am reușit să sprijinim derularea în bune condiții a alegerilor parlamentare în afara țării. Urmare eforturilor deosebite ale tuturor colegilor de la misiuni și din Centrala MAE implicați în organizarea procesului electoral, Ministerul Afacerilor Externe și-a îndeplinit datoria cu profesionalism, în limitele atribuțiilor legale ale instituției noastre,” a spus ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu.

Conform site-ului oficial al AEP, la alegerile parlamentare din acest an au votat la secțiile din străinătate organizate de MAE 244.161 cetățeni români (față de 106.038 cetățeni români la alegerile parlamentare din 2016).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Rezultate parțiale Diaspora: AUR a obținut un scor uriaș, locul doi după USR Plus. În Italia, AUR pe primul loc

george simion AUR

Cine este AUR, partidul anti-mască, marea surpriză a alegerilor parlamentare