in

Cine este AUR, partidul anti-mască, marea surpriză a alegerilor parlamentare

AUR este marea surpriză a alegerilor parlamentare din acest an. Partidul cu o orientare ultranaționalistă și antieuropeană a luat un scor neaşteptat şi intră în Parlament, deşi este înfiinţat de doar un an. După numărarea a 95% din voturi, partidul Alianța pentru Unirea Românilor a luat 8,7% la Camera Deputaţilor şi 8,8% la Senat. Partidul se definește ca fiind „de dreapta, conservator, patriot şi unionist”.

Dar cine este AUR?

A fost înființată, în septembrie 2019, de George Simion, cunoscut ca fondator al platformei Acțiunea 2012 care militează pentru unirea cu Republica Moldova.
În 2015, Simion a fost expulzat din Republica Moldova, cu interdicția de a nu mai intra în țară timp de 5 ani.

Co-președinte al partidului este Claudiu Târziu, aflat o vreme în conducerea Coaliției pentru Familie și vârf de lance la referendumul din octombrie 2018. În partid și-a găsit locul și Dan Tănasă, candidat la Camera Deputaților în Mureș, despre care Sputnik scrie că „este un blogger român care apără, în articolele sale, drepturile românilor din Ținutul Secuiesc”.

Doctrina AUR: Familia, patria, credința, libertatea

Alianța pentru Unirea Românilor se definește ca un partid care își propune „să fie rezultatul unificării forțelor românești care urmăresc să servească interesele poporului român”, iar doctrina AUR „se sprijină pe patru piloni: familia, patria, credința, libertatea”.

Programul politic al Alianței a fost validat în noiembrie 2019 la Tribunalul București și modificat la Congresul partidului din 24 ianuarie 2020, de la Iași.
Suveranitatea statului român este încălcată și atacată de actualele forțe politice care încearcă să impune ”forme de federalizare internă sau externă”, este acuzaţia care deschide programul politic.

AUR vorbește despre organizații ale minorităților naționale care ”nu reprezintă interesele fraților” români și care sunt autoare ale unor forme de ”extremism și iredentism” pe care alianța se angajează să le combată.

Membrii și simpatizanții acestei formațiuni sunt adepți ai familiei tradiționale și resping virulent ideea oficializării relațiilor între persoane de același sex.
Rata crescândă a întreruperilor de sarcină se regăsește de asemenea în programul politic al AUR, pe lista problemelor care trebuie rezolvate pentru ”prevenirea unei catastrofe demografice”.

Tot aici, AUR consideră că ideologia de gen este ”o aberaţie teoretică care descinde din oficina actuală a activiștilor neomarxisti”.
La pachet cu familia tradițională, AUR livrează nișei sale electorale și condamnarea ateismului și înlăturarea ”persecuției la care este supus creștinismul în ultimele decenii”.
Alianța susține că va îndeplini aceste obiective prin ”apărarea credincioșilor care au curajul să își asume public că sunt creștini” și protejarea ”clerului terfelit”, invocând unirea românilor ”în numele Lui Dumnezeu.

AUR apasă pe importanța criteriilor etnicității și națiunii și readuce în discuție noțiunea granițelor, în detrimentul ”globalismului”. De altfel, în discursul susținut după încheierea alegerilor, co-președinții George Simion și Claudiu Tîrziu s-au poziționat categoric ”împotriva globaliștilor”, spunând că sunt ”radicali, cu patrioții”.

”România Mare”, liderul Europei Centrale

Pe plan extern, AUR consideră că ”drumul României nu poate avea decât o direcție: Europa”, dar nu Europa așa cum o știm astăzi, sub forma Uniunii Europene pe care alianța o numește ”Statele Unite ale Europei”, ci într-o Europă reconfigurată pe bazele ”filosofiei grecești, dreptului roman și creștinismului”. AUR își propune ca ”România Mare” să devină liderul Europei Centrale. Totodată, AUR mai consideră că, în prezent, Uniunea Europeană este ”un imperiu socialist de ordin federal” cu tendințe de ”hegemonie nefastă”.

Proteste anti-mască

În programul politic al AUR își găsesc locul atât noțiunea de ură, iubire, cât și cea de libertate, la pachet cu respingerea categorică a diferitelor comunități cum ar fi cele gay, ateii, pro-occidentalii etc.
AUR invocă dezbinarea și susține unionismul sub cupola înțelegerii, a respectului și a acceptării, ”indiferent de opinii politice sau religioase”, dar doar pentru români.

În septembrie, liderii AUR au organizat un protest-anti mască în Piața Victoriei, criticând deciziile zutorităților de a impune purtarea ,măștii în spații publice. Cu steaguri tricolore în mâini, fără mască și cu baloane pe care scris „Masca ucide”, organizatorii au strâns în jurul lor câteva sute de persoane.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Peste 244.000 de români au votat în străinătate. Aurescu: „În condiții extrem de dificile, am reușit”

Româncă de 32 de ani, ucisă în Grosseto, la 6 dimineața. Soțul ei a fost arestat