in

Pleacă românii, vin asiaticii: Guvernul a hotărât să aducă mai mulți muncitori străini în România

Criza forței de muncă s-a accentuat în ultimii ani, în paralel cu migrația românilor, care nu dă semne de încetinire. Chiar și cu majorări de salarii, deficitul de forță de muncă și lipsa de personal specializat au fost cele mai mari probleme cu care s-au confruntat angajatorii români în 2018.

În 2018, șomajul a fost la minime istorice. Din populaţia activă a României au dispărut încă 200.000 de oameni anul trecut. Românii pleacă, nu mai au încredere în România, iar guvernanții se gândesc că pot să îi înlocuiască cu muncitori străini din afara Uniunii Europene.

Guvernul ridică pragul de muncitori din afara Uniunii Europene care pot lucra în România. Anul acesta, firmele pot angaja până la 20.000 de persoane, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern ce stabilește contingentul permis, transmite Digi24.ro.

Anul trecut a fost stabilit un prag de 15.000 de muncitori, iar în 2017 – 8.500.

Dar 20.000 nu va fi de ajuns, estimările arată că ar fi nevoie de aproximativ 50.000 de noi angajați, pentru ca domeniile care reclamă deficit de personal să funcționeze.

În ultima perioadă, din cauza deficitului acut de pe piața muncii, angajatorii români au apelat la lucrători din state precum Vietnam, Filipine sau Nepal. Până acum, majoritari erau salariații din China sau Turcia.

Cel mai afectați de lipsa de forță de muncă sunt firmele din industria hotelieră și a restaurantelor și cele din construcții.

47% dintre tinerii români vor să plece din ţară. Economia României, lovită în plin de plecarea tinerilor

Angajatorii români importă forţă de muncă din ţările asiatice. Trebuie să îi plătească cu minim 500 euro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român reținut în Italia pentru că își obliga soția să se prostitueze, nu aveau bani de benzină să ajungă în România

Circula cu mașină cu numere românești, amendă de 500 de euro pentru un român la Faenza