in

PNL Italia, în apărarea unui jurnalist din Diaspora amenințat cu moartea: ”Je suis Dan Tanasă”

Atentatul terorist care a avut loc in interiorul redactiei Charlie Hebdo a socat opinia publica. Totodata libera experimare si libertatea presei a fost pusa in discutie zilele astea mai mult decat de obicei. Regretele noastre merg catre familiile indurerate ale victimelor. Pentru ei, din pacate, nu se mai poate face nimic, dar pentru cei ce inca lupta pentru libera exprimare se pot face multe.

Unul dintre acestia este jurnalistul Dan Tanasa. Un aparator al drepturilor romanilor si al respectarii legilor, ce se lupta cu abuzurile la care sunt supuse comunitatile de romani de catre extremistii maghiari. (BLOGUL DAN TANASA)

Desi traieste in afara tarii, fiind unul dintre milioanele de romani din diaspora, ziaristul Dan Tanasa reuseste sa fie atent si vigilent mai ceva decat autoritatile romane prezente fizic in teritoriile respective! El a denuntat de-a lungul timpului nenumarate situatii, a intentat procese autoritatilor locale atunci cand a considerat ca romanii au fost discrimati de respectivele autoritati si a si castigat in instanta.

Dan Tanasa a fost si este in continuare amenintat cu moartea, s-a incercat intimidarea acestuia de nenumarate ori, dar jurnalistul continua sa lupte pentru respectarea legii si a drepturile romanilor din asa zisul Tinut Secuiesc, parca uitati in unele situatii si de institutiile statului roman.

Suntem indignati de faptul ca un jurnalist care cere respectarea legilor in propia tara se vrea a fi redus la tacere de catre niste extremisti maghiari, care prin atitudinea lor nu reprezinta adevarata comunitate maghiara din zona.

Autoritatile noastre trebuie sa se autosesize si sa impiedice ca cetatenilor de limba romana sa le fie ingradit dreptul de a se exprima in limba oficiala, limba romana si de a-si vedea steagul Romaniei fluturand liber pe institutiile statului din acele zone!

Zilele acestea ne-am indentificat cu sintagma Je suis Charlie. De azi inainte noi vrem sa-i fim alaturi jurnalistului Dan Tanasa, astfel incat munca sa din toti acesti ani sa nu fie in zadar si sa impiedicam sa se mai intample si alte tragedii.

PNL Italia

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fostul ministru al diasporei, Bogdan Stanoevici a fost numit secretar de stat la Cultură, PNL Diaspora protestează: „E un arogant!”

Scandal în comunitatea românească de la Roma: Cristi Merchea, falsificator reciclat în director de ziar, ţinut în braţe de Ambasadă şi DRP