in

Ponta: Românii nu au avut niciodată probleme de discriminare în Spania

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la Madrid, că românii nu au avut niciodată probleme de discriminare în Spania, ei contribuind, în schimb, la eforturile de relansare economică a acestei ţări, transmite Agerpres.

„Eu vreau să apreciez faptul că Spania, în momente dificile economice, s-a dovedit o ţară primitoare cu românii, în care nu am avut niciodată probleme de discriminare. (…) Îmi doresc foarte mult ca românii care trăiesc aici să contribuie la efortul Spaniei de relansare economică”, a spus Victor Ponta, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Spaniei, Mariano Rajoy.

Ponta, rupt de realitate. E convins că românii nu mai vor să lucreze în străinătate

Premierul a apreciat, totodată, că România a pierdut, odată cu plecarea în străinătate a unui mare număr de cetăţeni, forţă de muncă de bună calitate. „Pentru România, faptul că o parte importantă, dinamică a populaţiei, vorbesc de oameni activi, cu bune calităţi, cu bună pregătire, muncesc în Spania, este o mândrie, dar poate este o pierdere pentru economia noastră”, a spus Ponta.

În context, primul-ministru a afirmat că nu există riscul ca un mare număr de cetăţeni români să plece din ţară după 1 ianuarie 2014, odată cu ridicarea completă e restricţiilor de pe piaţa muncii. „Pe 1 ianuarie va fi momentul în care nu doar Spania, Marea Britanie, ci şi celelalte ţări vor ridica ultimele restricţii. Cred că nu este atât de important acest moment 1 ianuarie, pentru că, în conformitate cu toate studiile independente pe care le-am făcut, nu mai există în acest moment un număr semnificativ de cetăţeni români care vor să meargă să muncească în străinătate, nu va exista o creştere semnificativă nici în Marea Britanie, nici în Spania, nici în alte părţi„, a spus Ponta

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ponta, rupt de realitate. E convins că românii nu mai vor să lucreze în străinătate

Catrinel Menghia, premiată pentru cariera sa promiţătoare în cinema