in

Premiu pentru Gazeta Românească la Bucureşti

Guvernul României, prin Direcţia de Strategii Guvernamentale, sprijinind o iniţiativă a asociaţiilor ProFamilia şi PromArt, a organizat în perioada 23 – 25 noiembrie la Bucureşti întâlnirea reprezentanţilor asociaţiilor românilor şi ai mass media de limba română, existente în afara graniţelor României, sub genericul "HAI ACASĂ".

În acest an, sloganul întâlnirii a fost "Destin: România", întreaga tematică a simpozionului fiind subsumată acestei idei. La întâlnire au participat  mai multe zeci de români din toată lumea.

La întâlniri au participat, printre alţii, Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi candidatul USL pentru diaspora, Cristian David.

Pe data de 23 noiembire 2012, la Teatrul Giuleşti, a avut loc Gala Premiilor "Destin: România".

Evenimentul a avut loc, vineri seara, începînd cu ora 20, la Teatrul Giuleşti din Bucureşti şi i-a avut ca amfitrioni pe Lavinia Sandru şi Sorin Stanciu. Timp de aproape două ore, participanţii au putut urmări un spectacol complex, în cadrul căruia acordarea premiilor acestei gale au fost intercalate cu momente artistice de excepţie.

Laureaţii serii au fost reprezentanţi ai mass media şi ai comunităţilor de români din diasporă, care s-au implicat în apărarea identităţii româneşti şi a drepturilor conaţionalilor noştri, care trăiesc departe de ţară.

Eugen Terteleac

Preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, Doru Dinu Glăvan i-a înmânat premiul "Destin România" lui Sorin Cehan, directorul Gazetei Româneşti din Italia şi al Ziarului Românesc din Marea Britanie. Doru Dinu Glăvan a ţinut să-l felicite în numele UZPR pe gazetarul român, apreciind efortul pe care-l depune pentru a ţine vie limba română în Italia şi zona britanică. Din Italia a fost mai premiat Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia şi reprezentant postului România TV din Italia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Reacţia autorităţilor italiene după tragedia din Calabria: licenţele “şacalilor” au fost retrase

Părinţii plecaţi la muncă în străinătate, obligaţi să notifice autorităţile